Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.05.17
2002 4 Печатать

Основний ресурс для підвищення пенсій - це зростання економіки та легалізація заробітних плат, - Павло Розенко

Зростання економіки та легалізація заробітних плат стане додатковим ресурсом для осучаснення пенсій, яке Уряд планує здійснити з 1 жовтня 2017 року. Про це в інтерв’ю «Обозревателю» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«У дотаціях Пенсійному фонду, які складають 140 млрд у цьому році, не передбачені кошти на проведення осучаснення. Так, безумовно, нам доводиться шукати додаткові ресурси, але, думаю, ми зможемо знайти різні джерела, різні механізми фінансування», - пояснив він.

Довідково: Прем’єр-міністр Володимир Гройсман оголосив проведення пенсійної реформи в Україні одним з пріоритетів роботи Уряду цього року. Ухвалення запропонованих Урядом пропозицій дозволить збільшити пенсії на суму від 200 до 1000 гривень щонайменше 5,6 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня. Окрім того, буде скасовано оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Запропонований Урядом підхід також закладає процес суттєвого зниження дефіциту бюджету Пенсійного фонду – аж до повної його бездефіцитності до 2024 року за рахунок цілої низки кроків, у тому числі реальної детінізації економіки та підвищення платіжної дисципліни в частині сплати єдиного соціального внеску. Урядові новації не передбачають підвищення пенсійного віку. Проведення пенсійної реформи є однією з тем ключових дискусій з Міжнародним валютним фондом у рамках виконання програми економічних перетворень в Україні, ухваленої у березні 2015 року.

Павло Розенко також підкреслив, що на користь урядовим новаціям буде й урядове рішення про збільшення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі.

Довідково: Рішення про збільшення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 грн – було запропоновано Урядом Володимира Гройсмана наприкінці 2016 року, його ухвалення дозволило підвищити соціальні стандарти в Україні вже з 1 січня 2017 року.   

«Підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі має абсолютно позитивний ефект для Пенсійного фонду. Ми це побачили з перших фінансових результатів Фонду: станом на сьогодні зібрали приблизно на 30% більше, ніж було заплановано, - сказав він. - У нас вже сьогодні є додатковий ресурс - 3-4 млрд понад план надходжень до Пенсійного фонду. Якщо тенденції легалізації заробітних плат, підвищення заробітних плат збережуться, а найголовніше збережуться темпи зростання економіки України, цифра в 11 млрд грн, яка необхідна для осучаснення пенсій до кінця року, стане не такою вже й захмарною, - відзначив Віце-прем’єр-міністр. - Найголовніше, щоб це був не інфляційний ресурс. Ми ніколи не підемо на друкування грошей заради підняття пенсій. Уряд не буде друкувати фантики і роздавати їх людям, щоб послабити гривню і підняти ціни в Україні».

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • просто так
14.05.17 07:25

Как говорят в Одессе: "Чтоб ты так жил, как повысилась экономика и уровень жизни".

Ответить
  • Шурик
14.05.17 10:20

Слова в одну сторону а действия в противоположную.

Ответить
  • Наталья
16.05.17 11:26

слугам народа по миллиону, а народу- по 65 грн.

Ответить
  • Анни
16.05.17 13:03

Свежий пример - моя старшая сестра ушла на пенсию раньше положенного, потеряла % (точно сколько не помню), через полтора года снова пошла работать, теперь уже пришел законный срок выхода на пенсию, ей пересчитали.... и получилось меньше минимальной!!! (стаж 39 лет)Как, КАК такое может быть?????

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям