Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.05.17
3406 2 Печатать

Безкоштовне харчування, перевезення працівників-вахтовиків: що з ПДФО

Як сплачується ПДФО за харчування та перевезення працівників, які працюють вахтами.

Вартість житла (орендованого у третіх осіб), харчування, перевезення працівників з місця збору та назад у разі застосування вахтового методу роботи  вважають додатковим благом з погляду оподаткування. Тобто включають до загального оподатковуваного доходу працівників і оподатковують ПДФО за ставкою 18%.

У описаній ситуації не йдеться про харчування, на яке поширюються норми підпункту 165.1.9 Податкового кодексу України. Це, зокрема, вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів, газованої солоної води.

Лист ДФС від 13.05.2017 р. № 174/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

По материалам Головбух24

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Вахтер
18.05.17 08:51

А якщо сьогодні два робітника не поїхало з-за хвороби чи ще з якої поважної причини, а завтра, інші 3 робітника не поїхали, а 2-оє інших не їли бо отруїлися - то як у цьому разі обкладати ПДФО і ВЗ.

Ответить
  • Ліля
18.05.17 09:35

Вахтер, оформіть документи так, наче у вас харчування організовано за системою "шведський стіл". У цьому випадку персоніфікувати харчування працівників неможливо. А отже ні ПДФО, ні ВЗ, ні ЄСВ нараховувати не потрібно

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям