Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.04.14
9246 14 Печатать

Отчетность по ЕСВ: тонкости заполнения

   При заповненні реквізиту «Штатна чисельність працівників» таблиці 1 додатка 4 до «Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів», що затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України 09.09.2013 № 454, враховуються, як працівники, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами (по догляду за дитиною), так і інші особи, працевлаштовані на їх місця.
   
   Слід нагадати, що відповідно до частини 3 ст. 64 Господарського кодексу України підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис. Штатна чисельність працівників – це встановлений на перше число звітного періоду роботодавцем склад працівників (персонал), з якими укладено трудовий договір (контракт) відповідно до затвердженого роботодавцем переліку посад (з урахуванням вакантних), в якому зазначено розмір окладу для конкретної посади.
   
   Питання, пов’язані з обліком штатних працівників, регулюються наказом Державного комітету статистики від 28 вересня 2005 року № 286 «Про затвердження Інструкції зі статистики кількості працівників», дія якого поширюється на всі юридичні особи, їх філії, представництва та інші відокремлені підрозділи, а також на фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.
   
   В облікову кількість штатних працівників включаються усі наймані працівники, які уклали письмово трудовий договір (контракт) і виконували постійну, тимчасову або сезонну роботу один день і більше, а також власники підприємства, якщо, крім доходу, вони отримували заробітну плату на цьому підприємстві.
   
   Також до облікової кількості включаються штатні працівники, прийняті для заміщення працівників та які тимчасово відсутні (через хворобу, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею віку, встановленого чинним законодавством або колективним договором, включаючи тих, які усиновили новонароджену дитину безпосередньо з пологового будинку та з інших причин).
По материалам Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • наталья
17.04.14 04:52

Еще когда сдавали отчеты по ЕСВ " вручную" мне одна барышня в Пенсионном фонде сделала замечание и заставила переписать отчет, потому что в графе "штатн..." был указан 1 человек, но он работал без трудовой по совместительству, хотя трудовой контракт с предпринимателем был оформлен в ЦЗ, с тех пор и ставлю прочерк. получается неправильно))

Ответить
  • Buch
17.04.14 08:09

багато неточностей. потрібно консультуватись у Пенсійному фонді а не у Міндоха

Ответить
  • TRM
17.04.14 08:30

Для Бух 17.04.2014 9:09:47 Ви все правильно кажете Тернопіль мінздох продовжує заводити в оману і видумувати та трактувати Законодавство на свій розсуд

Ответить
  • Тата бу-бух
17.04.14 08:48

ПФ меня консультировал (давно), что среднеучетная - с декретчиком, а штатная - без. Может, влияет тот факт, берет ли работодатель на место декретчика замену?

Ответить
  • а у нас
17.04.14 09:07

Тата бу-бух, середньооблікова ніколи не була з декретницями і тими, що на лікарняному по вагітності і пологах! Я в звіті ставлю кількість по штатному розпису за мінусом сумісників.

Ответить
  • а у нас
17.04.14 09:09

Але у мене немає працюючих на неповну ставку!

Ответить
  • Alex
17.04.14 09:15

наталья у меня тоже первое место работы запись в трудовую не имею права делать так как фоп, вот и получаеться не 3 а 2 штатных работника!!!:)

Ответить
  • Натали
17.04.14 09:32

За не правильное указание численности не наказывают. Есть методика ПФ о заполении. Опис формату звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування органам Пенсійного фонду України відповідно до Порядку, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010 № 22-2 , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1014/18309 враховуючи зміни постанови правління Пенсійного фонду № 18-1 від 23.06.2011, зміни постанови правління Пенсійного фонду № 24-1 від 10.12.2012, зміни постанови правління Пенсійного фонду № 12-1 від 22.07.2013

Ответить
  • Анника
17.04.14 11:46

а у нас, я тоже так считаю.

Ответить
  • яяя
18.04.14 16:23

Я показываю туда совместителей. В методрекомендациях ПФ было четко прописано, что среднемесячную штатную численность считают по Инструкции, а в "штатную численность" включают всех, с кем заключен трудовой договор и на Инструкцию ссылки нет, т.о.совместители тоже попадали в эту численность. Теперь налоговая вносит смуту.

Ответить
  • яяя
18.04.14 16:25

у меня директор-совместитель. Ну не может на предприятиии в штате не быть должности деректора, если он все-таки есть, пусть и по совместительству.

Ответить
  • Саня
19.04.14 21:42

для Тата бу-бух наоборот. среднеучетная без декретчиков, штатная - с декр 3.2.2. При обчисленні середньооблікової кількості штатних працівників облікового складу враховуються всі категорії працівників облікового складу, зазначені у пунктах 2.4, 2.5 цієї Інструкції, крім працівників, які перебувають у відпустках у зв'язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною до досягнення нею віку,

Ответить
  • Світлана
21.04.17 14:59

це, звичайно, смішно, але я довший час проставляла тут штатну чисельність працівників по штатному розпису - тобто плпнову чисельність, розуміючи посилання БУКВАЛЬНО. Ну напишіть там по-людськи - ОБЛІКОВА ШТАТНА ЧИСЕЛЬНІСТЬ - і все стане зрозуміло....

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям