Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.05.17
2166 0 Печатать

Нацбанк розробив порядок перевірок CІТ-компаній

Національний банк України пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації" (далі – проект постанови).

Проект постанови розроблено з метою встановлення єдиних вимог до організації та проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації, з питань організації та здійснення операцій з інкасації коштів і перевезення валютних цінностей відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку України.

Проектом постанови передбачається:

установлення єдиних вимог щодо організації та порядку проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали відповідну ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації;

визначення обов’язків і прав керівника та членів інспекційної групи;

установлення порядку запобігання та врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів, який може виникнути під час перевірки юридичної особи;

установлення вимог щодо оформлення та ознайомлення з матеріалами перевірки, ужиття юридичними особами заходів щодо усунення недоліків та реалізації пропозицій, наданих інспекційною групою.

Нагадаємо, що Національним банком України уже видано ліцензію на надання банкам послуг з інкасації ТОВ "СІТ СЕК’ЮРИТІ" та ТОВ "Український сервіс інкасації". Наразі на розгляді перебуває пакет документів ще однієї юридичної особи.

Проект розміщено для громадського обговорення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України, оскільки відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" він має оприлюднюватися з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям