Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.05.17
2261 1 Печатать

Прийняття рішення про ліквідацію СЕС - формальне і не впливає на виконання Держпродспоживслужбою своїх функцій, - Володимир Лапа

Рішення Уряду про ліквідацію Державної санітарно-епідеміологічну служби є формальним і не впливає на виконання Держпродспоживслужбою функцій контролю (нагляду) за дотриманням санітарного законодавства. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час семінару «Актуальні питання здійснення державного нагляду у сфері санітарного законодавства», який відбувся 25 травня у м. Київ.

«Постанова Кабінету Міністрів «Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби» від 29.03.2017 № 348 усуває дублювання та чіткіше визначає повноваження центральних органів виконавчої влади, між якими розподілені функції колишньої СЕС – це МОЗ, Держпраці та Держпродспожислужба. Крім того, постанова прийнята з метою забезпечення виконання рішення суду щодо припинення реорганізації Держсанепідслужби. По-суті, одна юридична форма, яка передбачала реорганізацію служби, була змінена на іншу юридичну форму - ліквідацію. При цьому, суть не змінилася», - пояснив Голова Держпродспоживслужби.

Він додав, що Держпродспоживслужба є єдиним контролюючим органом, створеним за європейським зразком, на який покладені функції у різних сферах діяльності, які виконували інші центральні органи виконавчої влади, що припиняються, зокрема функція контролю (нагляду) за дотриманням санітарного законодавства. Зазначені повноваження виконують лікарі-гігієністи, епідеміологи, які працевлаштовані за переведенням з Держсанепідслужби.

Володимир Лапа також наголосив, що наразі у Державній санітарно-епідеміологічній службі нема жодного співробітника – вони працевлаштовані або до Держпродспоживслужби, або в лабораторії, які були передані в управління МОЗ.

«Усі, хто хотів перейти на роботу в Держпродспоживслужбу, отримав таку можливість і був працевлаштований за переведенням. Процес переведення працівників із територіальних органів Держсанепідслужби до територіальних органів Держпродспоживслужби розпочався у квітні 2016 року, а до центрального апарату – ще з лютого 2016 року. Останнього працівника Держсанепідслужби звільнено у вересні 2016 року», – наголосив Володимир Лапа.

Він зазначив, що зараз основне завдання Служби полягає у реалізації тих функцій, які покладені на Держпродспоживслужбу, і даний семінар покликаний синхронізувати зусилля центрального апарату та територіальних органів Держпродспоживслужби.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Катерина
31.05.17 13:44

Цікаво де будуть брати лікарів-гігієністів, якщо таку спеціальність викинули з медичних університетів? Всі студенти, що вступають на медико-профілактичний факультет отримують диплом за спеціальністю лікувальна справа або педіатрія ( на шостому курсі переводять на інші факультети). Державна санітарно-епідеміологічна служба займалась не лише лотками на базарі. Я так розумію, що зараз Держпродспоживслужба буде допомагати дільничному лікарю зробити в державній лабораторії мазок на дифтерію? МОЗ зайнятий "більш важливими питаннями"...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям