Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.05.17
4977 0 Печатать

Нацбанк змінив вимоги до проведення банками аналізу фінансових операцій клієнтів

Національний банк України змінив вимоги щодо управління банками ризиками в сфері фінансового моніторингу.

По-перше, замість формального щоквартального аналізу фінансових операцій запроваджено аналіз таких операцій на постійній основі – з урахуванням ризик-орієнтованих підходів.

По-друге, розгляд банками проблемних питань з фінансового моніторингу буде приведено до єдиних стандартів згідно зі світовим досвідом. А саме: в кожному банку такі питання розглядатимуться колегіально – комітетом, до якого обов’язково входитимуть керівники центрального та фронт-офісів, працівники юридичного департаменту та управління ризиками банку.

Перехід від формалізованої оцінки фінансового стану банківських клієнтів до аналізу їх реальних фінансових можливостей сприятиме більш ефективному управлінню ризиками банківськими установами України.

Відповідні зміни передбачено постановою Правління від 25 травня 2017 року № 42 "Про затвердження Змін до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу", яка набуває чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям