Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.07.17
2487 0 Печатать

Чи може резидент переміщувати через кордон готівку у сумі, що перевищує 10 тис євро, якщо документ про зняття готівки з рахунку оформлено на іншого громадянина, але є нотаріально завірене доручення на право переміщення зазначеної суми готівки?

Чи має право громадянин-резидент переміщувати через митний кордон України готівку у сумі, що перевищує 10000 євро, якщо документ про зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах) оформлено на іншого громадянина, але є нотаріально завірене доручення або інший документ на право переміщення зазначеної суми готівки?

Відповідно до п. 2 глави 2 Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління НБУ від 27.08.2008 р. № 148, фізична особа - резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така мала місце, виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро

Строк дії таких документів становить 90 календарних днів починаючи з дня зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах).

Ввезення готівки в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття коштів з рахунків іноземних банків (фінансових установ), що складені в довільній формі.

При цьому необхідно враховувати, що особа здійснює ввезення/вивезення саме тієї валюти, яка зазначена в документі банку (фінансової установи).

Враховуючи викладене, фізична особа - резидент має право переміщувати через митний кордон України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), які були відкриті виключно на ім’я такої фізичної особи -резидента.

По материалам Категорія 214.01 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям