Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.07.17
3350 0 Печатать

Пропонується внести зміни до Закону “Про зовнішньоекономічну діяльність” щодо скасування деяких видів спеціальних санкцій

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило законопроект  “Про внесення змін до Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”. 

В пояснювальній записці до документу зазначається, що на сьогодні окремі норми регулювання зовнішньоекономічної діяльності мають надмірний обмежувальний вплив на торгівлю та не містять стимулюючого ефекту. З метою стимулювання бізнес активності в Україні необхідно здійснити їх перегляд.

В цьому зв’язку необхідною є лібералізація регулювання зовнішньоекономічної діяльності шляхом внесення змін до деяких нормативно-правових актів з метою скасування окремих видів обмежень щодо зовнішньоекономічної діяльності.

Проведений аналіз свідчить про необхідність скасувати спеціальні санкції у вигляді накладання штрафів та зупинення зовнішньоекономічної діяльності, встановлені згідно із Законом України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, як неактуальні й такі, що знижують інвестиційну привабливість України, а також перед застосуванням санкції направляти суб’єктам господарювання офіційні попередження з пропозицією надати матеріали, які дають підстави її не застосовувати, передбачити зобов’язання ініціаторів застосування спеціальної санкції подавати подання на її скасування негайно після отримання даних про усунення правопорушень, зменшення строків розгляду клопотань про скасування (тимчасове зупинення) спеціальної санкції, тощо.

По материалам Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям