Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.17
2394 0 Печатать

Рекомендації Нацбанку щодо деталізації інформації у скаргах громадян

Національний банк постійно вдосконалює роботу з розгляду скарг та звернень громадян, намагаючись об’єктивно вивчити кожне з них та надати заявнику вичерпну відповідь по суті питань.

При цьому звертаємо увагу, що іноді викладеної у звернені громадян інформації не достатньо для ретельної її перевірки та вжиття заходів в межах компетенції Національного банку. Зокрема, це стосується скарг щодо порушень встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

Національний банк рекомендує громадянам у своїх зверненнях додатково вказувати деталі порушень, надавати підтверджуючі дані, включаючи фото, аудіо чи відео фіксацію, а також вказувати контакті засоби зв’язку для можливого уточнення інформації. Це дозволить підвищити рівень реагування з боку Національного банку на виявлені порушення та надавати заявнику обґрунтовану відповідь по суті звернення.

Національний банк нагадує, що згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян" при зверненні громадянам крім суті скарги необхідно зазначити:

• прізвище, ім’я та по-батькові;

• місце проживання (поштова адреса: назва вулиці, проспекту, провулку, бульвару, тощо; номер будинку, корпусу, квартири, назва населеного пункту) та контактний телефон;

• e-mail – при бажанні отримати відповідь на електронну скриньку.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям