Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.08.17
3026 0 Печатать

Нацбанк уніс зміни до Положення про визначення банками розміру кредитного ризику

Національний банк передбачив право банків формувати кредитну документацію (справу) боржника з електронних документів, які створені та підписані банком і боржником із застосуванням електронного цифрового підпису. Ці нововведення запроваджені у контексті законодавчих змін, зокрема Закону України "Про споживче кредитування", яким передбачено право укладати в електронному вигляді договори про споживче кредитування.

Відповідні зміни внесені до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою Правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року (далі – Положення № 351).

Зміни до Положення № 351 також передбачають:

  • узгодженість підходів до врахування банками під час розрахунку розміру кредитного ризику вартості заставного майна, стягнення/реалізація якого обмежена на законодавчому рівні;
  • визначення банками сторони у зобов’язанні за факторинговими операціями з регресом;
  • уточнення вимог у частині засвідчення банками акта щодо контролю наявності та стану заставного майна у вигляді нерухомості та земельних ділянок;
  • порядок оцінки житлово-будівельних кооперативів.

Зазначені зміни є результатом постійної співпраці Національного банку із банківською спільнотою у процесі здійснення моніторингу впровадження та застосування банками вимог Положення № 351.

Зміни до Положення № 351 затверджено Постановою Правління Національного банку України № 75 від 04 серпня 2017 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям