Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.09.17
2837 0 Печатать

Національний банк розпочне щомісячну публікацію фінансової звітності банків

Національний банк України з вересня 2017 року розпочне регулярне оприлюднення інформації про індивідуальні показники діяльності банків щомісячно. Публікація здійснюватиметься у розділі "Статистика" офіційного інтернет-представництва НБУ.

Інформація надаватиметься у розрізі кожного банку та міститиме:

оборотно-сальдовий баланс;

структуру кредитів, наданих фізичним особам та суб’єктам господарювання, за класами (відповідно до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями);

розподіл кредитів суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності (щороку).

Розширення обсягу відкритої для широкого загалу звітності банків дасть змогу клієнтам та інвесторам більш повно оцінювати фінансовий стан окремих фінансових установ, приймати зважені рішення про співпрацю із ними, зокрема про розміщення депозитів. Розкриття інформації також забезпечить більшу прозорість діяльності окремих банків та банківського сектору в цілому.

Додатково НБУ планує від початку 2018 року оприлюднювати звіти про структуру регулятивного капіталу у розрізі окремих банків.

Публікація згаданої інформації передбачена постановою Правління НБУ №85 від 31 серпня 2017 року.

По материалам НБУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям