Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.09.17
4315 7 Печатать

З початку 2017 року 454 тис. фізичних осіб – підприємців подали заяви про припинення підприємницької діяльності

З початку поточного року з 454 тис. фізичних осіб – підприємців, які подали заяву про зупинення своєї діяльності, 368,4 тис. – протягом останніх років не здійснювали підприємницької діяльності.

Про це повідомив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, коментуючи питання щодо нібито закриття значної кількості підприємців через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

 «Це підприємці, які фактично перебували на загальній системі оподаткування та протягом останніх років не здійснювали підприємницької діяльності, не отримували доходів та не сплачували жодних податків. Вони припинили діяльність через прийняті зміни до закону №2464 «Про збір та облік соціального внеску за обов’язкове державне соціальне страхування», які передбачають сплату фізособою-підприємцем 22% ЄСВ від мінімальної заробітної плати, навіть якщо не має ніякого фінансового результату», - зазначив Павло Дроняк.

За його словами, з початку 2017 року закрилося лише 85,8 тис. підприємців, які дійсно проводили діяльність та сплачували податки. В той же час відкрилося 196 тис. нових підприємців.

«По всіх податках, які сплачують фізичні особи підприємці – єдиний податок, ПДВ, ПДФО, ЄСВ – спостерігається значний приріст надходжень. Припинили діяльність ті підприємці, які були «сплячими», тобто подавали порожню декларацію раз на рік. Ці платники просто вирішили для себе, що працювати надалі не планують, а тому не хочуть сплачувати щомісяця по 704 грн.», – підкреслив Павло Дроняк.

Загалом, за словами посадовця, на спрощеній та загальній системі оподаткування на сьогодні перебуває 1 млн. 650 тис. фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність.

 

 

 

По материалам Прес-служба Державної фіскальної служби України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • фигею
12.09.17 09:54

це пересога!!! чі зрада...фиг поймешь )))

Ответить
  • Ксюша
12.09.17 11:17

Знакомый которые закрылись далеко не спящие были. Упали продажи не смогли оплачивать аренду , налоги, пришлось закрыть. жаль только нашим чиновникам безразлично, у них статистика.

Ответить
  • ОК
12.09.17 12:39

Опять они нам фигвамы рисуют, а каждый закрытый ФОП - это потерянные рабочие места, семьи без кормильцев, потери налогов в бюджет и увеличение выплат по безработице из того же бюджета. Есть чем гордиться...

Ответить
  • Амина
12.09.17 13:09

Мой муж пенсионер,пенсия минимальная-1247 грн.и из-за того,что он ФОП на первой группе,ему не пересчитали повышение минимальной пенсии до 1312 грн.с мая месяца.Вот такие пироги.А еще в пенсионном ему сказали,что в октябре ему и не видеть перерасчета в связи с пенсионной реформой.Вот сидим и думаем:что делать,как выживать?Прийдется закрыть ФОП,хоть и там доход еле-еле,но потеряет,может быть больше.

Ответить
  • ВВВ
12.09.17 13:35

С увеличением минималки реальные минимальные зарплаты выросли только на госпредприятиях и то не у всех. Но увеличение минималки дало рост ценам, сответственно покупательская способность населения упала, а значит выручка у мелких ФОПов. Как правило мелкий ФОП это арендатор - вот и считаем - аренда, зарплата одному-двум наемным работникам, налоги.

Ответить
  • бублик
12.09.17 13:47

454 тыс ФОПов? Это им статистика сказала или как? И причина то какая - спали и проснулись чтобы закрыться!

Ответить
  • 1с1с
13.09.17 17:30

какой кретин считал кол-во новых? если график красный глянуть и просуммировать там в два раза больше выйдет... так статистика и работает,... какая статистика так и работается

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям