Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.10.17
4588 1 Печатать

Новий сервіс МВС: відтепер Довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн

Від сьогодні довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн — безкоштовно, 24/7. Така довідка видається Департаментом інформаційних технологій МВС та сервісними центрами МВС.

Довідка потрібна для: оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

“Щороку громадяни подають близько 800 000 запитів на отримання довідки. Ця послуга завжди була пов’язана з бюрократією та корупцією. Новий сервіс ліквідує ці проблеми та максимально спростить отримання послуги для громадян. Відтепер працює зручний сервіс — можна замовити довідку в онлайн-режимі у “2 кліки” та отримати електронне інформування про готовність документу” – зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Запуск послуги Міністерством внутрішніх справ України відбувався спільно з  Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа. 

Щоб замовити Довідку онлайн, необхідно:

— зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua;
— зареєструватися через ЕЦП* або BankID;
— заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС;
— отримати повідомлення про готовність документу або перевірити    статус готовності довідки онлайн;
— забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Довідка про відсутність судимості також необхідна всім учасникам  державних тендерів. Тепер більше 200 тисяч учасників системи закупівель Prozorro, які щороку звертаються за Довідкою, зможуть і замовити, і подати довідку онлайн, cкориставшись ЕЦП (електронним цифровим підписом*).

 

Нагадуємо, що сервісні центри МВС України видають довідку про відсутність судимості з 1 лютого 2017 року. Це нововведення значно розширило географію надання послуги та спростило сервіс для громадян.

Проконсультуватися щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на поширені питання та корисну інформацію шукайте на сайті hsc.gov.ua.

По материалам Головний сервісний центр МВС України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • бухгалтер
02.10.17 10:56

ну, наконец-то!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям