Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.09.17
6611 4 Печатать

ДФС: При плануванні перевірок застосовуються виключно ризикоорієнтовані методи

За 8 місяців 2017 року за результатами проведених ДФС перевірок у сфері готівкового обігу застосовано штрафних (фінансових) санкцій на загальну суму 272,7 млн. грн. Це більше ніж за аналогічний період 2016 року на 35 %.

За даними ДФС, завдяки підвищенню рівня суспільної свідомості збільшилась кількість громадян, які вимагають видачу розрахункових документів під час проведення розрахунків за придбані товари або надані послуги. При цьому почастішали випадки інформування ДФС про такі зловживання з боку суб’єктів господарювання.

Слід зазначити, що органи державної фіскальної служби при організації та проведенні контрольно-перевірочних заходів (як документальних, так і фактичних перевірок) застосовують виключно ризикоорієнтовані методи планування перевірок.

Так, ДФС з метою удосконалення організації контролю за проведенням розрахункових операцій розроблено перелік критеріїв відбору для перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері готівкового обігу.

Критерії поділені на три ступені ризику: високого, середнього та незначного. Усі без виключення фактичні перевірки в 2016-2017 роках організовані за допомогою розроблених критеріїв.

Найбільше спрацювали такі ризики:

- наявність систематичних порушень Податкового кодексу України, законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні тощо;

- сума виторгів господарського об'єкта є суттєво меншою, порівняно з сумою виторгів інших господарських об'єктів суб'єктів господарювання, які працюють на одній території, займаються однаковим видом діяльності і мають однакові умови для отримання доходу;

- інформація від правоохоронних органів, органів державної влади та громадян щодо порушень вимог законодавства на господарському об'єкті суб'єкта господарювання.

Використання критеріїв відбору для перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері готівкового обігу, є ефективним інструментом для відбору до перевірки платників податків щодо дотримання вимог чинного законодавства при проведенні розрахункових операцій.

ДФС звертає увагу керівників суб’єктів господарювання на обов’язковість дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні готівкових розрахунків за реалізовані товари (надані послуги) та інших операцій з готівкою. 

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • БІЗНЕС HELP!
27.09.17 14:42

Шановні колеги! Сьогодні у профільному комітеті Верховної Ради почули представників бізнесу та зрозуміли ситуацію. В результаті досягнуто компромісне рішення і розроблений законопроєкт № 7115, який має зупинити практику масового блокування податкових накладних реального сектора. Але представики Мінфіну та ДФСУ відмовляються визнати провал роботи системи і всіляко намагаються не допустити прийняття законопроекту № 7115. Ми закликаємо Вас підтримати законопроект №7115, взявши участь у акції біля Верховної Ради 05 жовтня 2017 року (четвер) о 10-00, де буде проводитися голосування. Це дуже важлива подія на сьогодні, яка може зупинити свавілля влади. Залишився останній крок до перемоги, тепер все залежить від Вас!

Ответить
  • Алла
27.09.17 16:08

А это разве нормально, когда в соответствии с новым законопроектом начальник ФНС будет принимать решение о блокировке НН. Что идти к нему "на поклон"?

Ответить
  • БІЗНЕС HELP!
27.09.17 22:37

Алла, а когда Вы ксерите кучу никому не нужных документов, которые на Львовской в Киеве в ДФС складывают на мусор, разве это не поклон? Вы же дочитывайте до конца. Ведь за свое решение начальник ДФС будет нести персональную ответственность и Вы имеете право не кланяться, а участвовать при рассмотрении своих документов и отстаивать свою правоту. Другое дело, каким законопроект № 7115 выйдет с парламентам в виде закона. Хотя голосование должно быть в целом. Изучите, пожалуйста, внимательно. Никто не говорит, что законопроект № 7115 - идеальный. Но это единственный компромисс на сегодня - быстрое решение блокировки.

Ответить
  • БІЗНЕС HELP!
27.09.17 22:39

Где наше единство, бухгалтерская солидарность. Подключитесь к группе БІЗНЕС HELP! И Вы будете знать намного больше прямо с первоисточника. Група В ФБ: https://www.facebook.com/groups/1395272653890726/VIBER паблік-чат: http://viber.com/SHAHERЧат ТЕЛЕГРАМ: https://t.me/joinchat/GCx_2UOwsjzXedi4X2NPVQ

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям