Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.09.17
2767 0 Печатать

Національний банк змінює вимоги до звітності банків для запровадження Кредитного реєстру НБУ

Національним банком України унесені зміни до статистичної звітності, яку банки подають регулятору. Відтак банки більш детально звітуватимуть НБУ про здійснені ними кредитні операції. Зміни впроваджені в межах підготовки до запуску Кредитного реєстру НБУ.

"Нова форма статистичної звітності дозволить Національному банку накопичити базу даних щодо кредитних операцій банків і побачити загальну картину кредитних історій у банківському секторі. У майбутньому така база дасть можливість регулятору швидко та ефективно реалізувати закон про Кредитний реєстр НБУ. Це стане одним з елементів стратегії розвитку масового кредитування в Україні", - зазначила заступник Голови НБУ Катерина Рожкова.

Зміни до Правил організації статистичної звітності передбачають, зокрема:

  • запровадження нової форми статистичної звітності, за якою банки звітуватимуть про кредитні операції з боржниками (фізичними та юридичними особами);
  • розширення форми статистичної звітності, за якою банки звітують про концентрацію ризиків за активними операціями з контрагентами та пов’язаними з банком особами.

Відповідні зміни внесені до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України постановою Правління НБУ від 27 вересня 2017 року № 94.

Подавати до Національного банку звітність за новою формою у тестовому режимі банки повинні, починаючи зі звітності за станом на 01.10.2017 р..

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям