Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.17
14979 7 Печатать

Нацбанк прибрав для низки документів вимогу печатки і нотаріального посвідчення

Національний банк продовжує зняття бюрократичних перешкод та спрощує умови роботи для бізнесу та банків відповідно до вимог закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями”. З цією метою вносяться зміни до низки нормативно-правових актів НБУ.

Відтепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не засвідчувати печатками документи, які подаються для проведення цих операцій. Також не вимагатиметься засвідчення печатками документів, що подаються до Національного банку України. Також у цілому ряді випадків знято вимогу щодо нотаріального засвідчення для оригіналів чи копій документів, що стосуються проведення валютних операцій.

При цьому, нотаріальне погодження перекладу договорів та інших документів, що подаються банками та їх клієнтами до Національного банку залишається обов’язковим.

Вищезазначені заходи забезпечать виконання Національним банком вимог оновленого вітчизняного законодавства, а також сприятимуть спрощенню умов ведення поточної діяльності банками та бізнесом.

Окреслені кроки закріплені Постановою № 102 від 10 жовтня 2017 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набувають чинності 13 жовтня 2017 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
13.10.17 07:47

В этой стране никогда Конституция и Законы не будут нормой прямого действия. Всегда нужна инструкция, постанова, письмо. Без этого никак. Только вчера оформлял документы в банке, и речь не только о валютных операциях. Ответ юристов "Аваля " -и через месяц и через год ставьте на все докуметы печати.Почему???-А пока в карточке печатей и подписей не уберете печать и не принесете новую карточку Вы обязаны использовать печать . Вот так.

Ответить
  • ОК
13.10.17 11:21

А чтобы убрать печать с карточек и прочих документов, ее нужно убрать с Устава, т.е. прописать, что работаем без печати, короче, проще ляпнуть печать, чем менять все уставные. Как-то так...

Ответить
  • 123
13.10.17 13:05

Для чого нотаріуса,коли я маю печатку і маю оригінали, банк повнен зняти копії і я завірити печаткою і образці підписів теж, так було в 80 роках,а тепер ще і нотаріусу крім немалих коштів ще й море всяких документів потрібно,щоб щось завірити.

Ответить
  • дина
13.10.17 13:40

123,абсолютно згодна,чому це печатка та підпис нотаріуса на картках підпису.. цінніша ніж. уповноваженого робітника банку.. коли вже цю дурницю..приберуть з безкінечних інструкцій НБУ.... нотаріус -тут як який посередник .для чого ... й кому потрібно....єто лишнее звено..

Ответить
  • КЛМ
13.10.17 16:39

При продовженні дії алкогольної ліцензії вимагають копію пл.доручення з печаткою банку.При цьому,коли я передзвонила в ДПІ і поцікавилась,чи потрібно на пл.дорученні печатку банку мені відповіли: "Для Вас печатки відмінили,а у нас їх ніхто не відміняв .Тому як раніше було,так і залишилось".

Ответить
  • 111
13.10.17 20:06

Теж дурня повна- вимагати завіряти платіжні доручення.Всі користуються клієнт банком (є відмітка проведено банком), По-друге багато банків в районах закриті -клієнти переведені до обласних відділень, так як мій директор часто їздить до області (і то не дуже зручно повертати в банк- немає де припаркуватись). а як іншим -відкривати рахунки в інших банках (багато мороки) і немає гарантії що і цей не закриється,

Ответить
  • КУМ
17.10.17 14:28

Страна дураков

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям