Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.10.17
6274 5 Печатать

З 2018 року впроваджується нова модель фінансування первинної ланки меддопомоги

З 2018 року впроваджується нова модель фінансування первинної ланки меддопомоги, яку надають сімейні лікарі, терапевти, педіатри. Бюджетні кошти будуть «йти» за пацієнтом – до того лікаря та медзакладу, до якого звернулася за допомогою людина.

Перехід на нову модель фінансування відбуватиметься наступним чином.

Буде створено Національну службу здоров’я (спеціальний орган виконавчої влади), яка перераховуватиме бюджетні кошти медичним закладам та лікарям-ФОПам за надання меддопомоги людям. НСЗУ укладе угоди з УСІМА медичними закладами і гарантує фінансування відповідно до кількості пацієнтів, яким в цих закладах надають допомогу. Фінансування буде проводитись на умовах попередньої оплати.

Людині потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра та підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Медзаклад, лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди. НСЗУ перераховує їм кошти за обслуговування громадян згідно з встановленими тарифами.

Фінансування медичної допомоги через НСЗУ забезпечить головне - єдині стандарти надання меддопомоги та рівний доступ до медичних послуг для кожного громадянина, незалежно від прописки. Саме держава гарантуватиме, що кожному громадянину, який звернеться до сімейного лікаря, буде надано допомогу безкоштовно. А лікар гарантовано отримає гроші за свою роботу, згідно з встановленим тарифом, незалежно від того, де він працює – у великому місті чи сільській місцевості.

По материалам КМУ у Facebook
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
21.10.17 05:02

Ура! даешь каждому врачу -ФОПУ по бухгалтеру. РРО, юристу. Конечно, вместо того, что бы лечить врач сам может вести свою бухгалтерию,и такое количество новых ФОПов -счастье фискалов. Но эта радость если не болеть, что маловероятно. Больше всего оскорбляет то, что эти УРОДЫ считают украинцев дебилами.

Ответить
  • SHADOW
21.10.17 10:36

а отчет сдавать будут?

Ответить
  • Серж Промис
21.10.17 13:23

"...лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди.лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди."Всё так просто?!И практически невидно возможностей для мошенничества?Когда одни будут действительно "впахивать за злоровье пациента", а другие будут тупо "сообщать" о тысячах заключенных "договоров" не выходя из салона своего бронированного мерса?

Ответить
  • Гарри К.
23.10.17 12:15

Серж Промис, ..это точно! - как в том анекдоте про Чапаева, карты и англ.правило чести - ".. и тут мне как поперло!"...что значит в озвученном норм.документе термин "будут сообщать о количестве заключенных договоров"?!.. может стоило прописать "количество ПОДПИСАННЫХ актов работ ИЗЛЕЧЕННЫМИ ПАЦИЕНТАМИ"?!..

Ответить
  • Людмила
23.10.17 16:57

Гарри К., понимаете, даже акты можно подписать от имени "мёртвых душ", а от имени здравствующих - да сколько угодно. Нет информативной базы стыкующей - не блуждает ли один пациент среди трёх врачей на балансе.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям