Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.10.17
2370 1 Печатать

Чи оподатковують ПДФО матеріальну допомогу від місцевої ради

Лист ДФС від 18.10.2017 р. № 2291/П/99-99-13-02-03-14/ІПК

Органи місцевого самоврядування є юридичними особами, що наділені власними повноваженнями, в межах яких вони діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність (ст. 16 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР; далі — Закон № 280).

До виняткової компетенції сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування (ст. 26 Закону № 280).

Об’єктом оподаткування резидента є загальний оподатковуваний дохід, до якого включають інші доходи, крім зазначених у статті 165 Податкового кодексу України (ПК).

Зокрема, до загального оподатковуваного доходу не включають суми державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій, винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом України (п.п. 165.1.1 ПК).

Тому матеріальну допомогу, надану фізособі на лікування за рахунок коштів місцевого бюджету за програмою соціального захисту населення, яка передбачає надання такої допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету, не включають до загального оподатковуваного доходу. Відповідно, з неї не утримують ПДФО та військового збору.

По материалам Головбух24

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Пенсіонерка
29.10.17 20:23

Подайте копійочку, щоб купити ниточку, шкарпетки залатати.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям