Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.10.17
8310 6 Печатать

Працівник виконує малярні та штукатурні роботи. Який запис необхідно зробити в трудову книжку працівника?

Згідно із вимогами пункту 2.14 “Інструкції про ведення трудових книжок працівників”, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту України від 29.07.1993 р. № 58, записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнято працівника, виконуються для робітників та службовців відповідно до найменування професій та посад, зазначених у Класифікаторі професій ДК 003-2010.

Описи професій, основні кваліфікаційні характеристики робіт, професійні назви робіт наведені у Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників (далі — ДКХП), який складається із випусків і розділів випусків, що згруповані за основними видами економічної діяльності, виробництва та робіт.Для всіх випусків ДКХП є чинними Загальні положення Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників та робітників випуск 1 ДКХП, затверджені наказом Мінсоцполітики України від 29.12.2004 р. № 336. Згідно Загальних положень, ДКХП є нормативним документом, обов’язковим у питаннях управління персоналом на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та видів економічної діяльності.- Конкретний перелік посадових обов’язків працівника визначається посадовими (робочими) інструкціями, які розробляють і затверджують на основі ДКХП роботодавці, ураховуючи конкретні завдання та обов’язки, функції, права, відповідальність працівників цих груп та особливості штатного розпису підприємства, установи, організації. – У разі виконання працівником робіт, віднесених до різних професій, трудовий договір укладається за згодою сторін з професії, яка визнана основною. Основною вважається професія з найбільшим обсягом виконуваних робіт порівняно з іншими професіями.

Професія “маляр – штукатур” у Класифікаторі професій ДК 003-2010 відсутня, тому таку назву застосовувати не можна. Професії “маляр” і “штукатур” у Класифікаторі професій передбачені.

Опис робіт властивих для професій  “маляр”, “штукатур” подається у випуску 64 ДКХП “Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи”.

Зважаючи на викладене, адміністрації підприємства необхідно  визначиться з обсягом робіт, яки виконує працівник. Запис у трудовій книжці буде залежати від обсягів малярних та штукатурних робіт, що виконує робітник.

У робочу інструкцію до переліку посадових обов’язків працівника необхідно включити характеристики робіт, що є меншими за обсягами у порівнянні з основною професією.

По материалам Управління Держпраці у Полтавській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Алла
25.10.17 11:37

Вопрос по кадрам, но не совсем в тему. Человек оформлен по труд. книжке, но на данном месте переходит на работу по совместительству, а на другое - на основное место работы по трудовой. Какие записи было бы правильно сделать?

Ответить
  • Егор
25.10.17 12:16

Алла, записи в трудовой обязательны только по основному месту работы, по совместительству - по желанию работника. Если работник не настаивает, можно записи по совместительству не делать. Если совместительство внешнее, то увольте человека на обоих местах и заново примите.

Ответить
  • ****
25.10.17 11:46

А бухгалтер - он же юрист, кадровик, курьер, сисадмин (нужное добавить или подчеркнуть) - какую запись нужно сделать ему в трудовой?

Ответить
  • Директор
27.10.17 21:52

****, бездельник.

Ответить
  • ***
25.10.17 12:04

****, бухгалтер-разнорабочий :)

Ответить
  • Алла
25.10.17 12:29

***, гениальный ответ!!!!!!!!!!!!!!!! Егор, спасибо. Наверное так будет лучше всего. А то сидим и гадаем с "тем" бухом - делает запись "переведен на работу по совместительству" и что? Следом новая запись (без увольнения с прежнего места работы) "Принят ......", а потом через какое-то время он оттуда захочет уволиться и эта запись со старого места работы по совместительству об увольнении будет вноситься на новом месте работы? Чушь какая-то....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям