Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.17
3403 0 Печатать

Стартує медреформа: послуги сімейного лікаря буде повністю оплачуватись державою

Наступного року стартує перший етап #медреформи, що передбачає зміни на первинній ланці меддопомоги, яку надають сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

Допомога цих лікарів буде повністю оплачуватись державою, для людини вона буде безкоштовною. Якщо лікар вимагатиме гроші з пацієнта, він має право звернутись зі скаргою на нього до Національної служби здоров’я і піти до іншого лікаря.

Допомога лікаря первинної ланки, яка повністю покривається державою, включає: консультації лікаря необмежену кількість разів, профілактичні огляди, базові аналізи, направлення до лікарів-спеціалістів, видачу довідок та листів непрацездатності. Окрім того, сімейний лікар призначає та виписує рецепти на доступні ліки, які можна отримати в аптеці безкоштовно або з незначною доплатою, їх перелік буде поступово збільшуватись.

Інформація по темі:
Чи стане після реформи медицина платною і дуже дорогою? Чим лякають пацієнтів? Кабмін відповідає на запитання

По материалам Урядовий портал у Facebook
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям