Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.17
3069 0 Печатать

Держпродспоживслужба, ДФС та Нацполіція обговорили шляхи взаємодії під час здійснення заходів ринкового нагляду

Під керівництвом Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи відбулася нарада з представниками Державної фіскальної служби та Національної поліції щодо налагодження співпраці в частині здійснення заходів ринкового нагляду.

Мета наради полягала у виробленні спільних рішень Держпродспоживслужби, ДФС та Нацполіції та взаємодії їхніх територіальних органів на місцях.

За словами Володимира Лапи, під час здійснення фахівцями Держпродспоживслужби заходів ринкового нагляду існує ряд систематичних проблемних питань, які суттєво ускладнюють, а часто й унеможливлюють, роботу інспекторів під час проведення перевірок характеристик продукції.

«Як результат – значна кількість порушень законодавства з боку суб’єктів господарювання, які залишаються без відповідного реагування. Ці проблемні питання потребують негайного вирішення із залученням територіальних органів ДФС та Нацполіції», - підкреслив Володимир Лапа.

Представники Відділу ринкового нагляду Держпродспоживслужби зауважили, що до проблемних питань, зокрема, відносяться неможливість визначення фактичного місця здійснення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання, фальсифікація документів, які мають ознаки фінансового характеру, виявлення продукції, яка містить ознаки продукції, що не пройшла митне оформлення.

Учасники наради обмінялися думками щодо необхідності координації зусиль та покращення обміну інформацією між органами влади, у тому числі про суб’єктів господарювання, які систематично порушують вимоги законодавства про ринковий нагляд. Для напрацювання подальших рішень з конкретних питань сторони домовилися продовжити консультації в рамках періодичних робочих зустрічей.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям