Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.11.17
2584 0 Печатать

Уряд пропонує спростити проведення контрольних процедур на кордоні

За пропозицією Міністерства фінансів 15 листопада на засіданні Уряду було схвалено рішення про внесення змін до Митного кодексу та до деяких інших законів України, які зменшують кількість контролюючих органів на кордоні та спрощують процедури проведення контролю.

В чому суть?

З метою оптимізації діяльності органів i служб, що здійснюють контрольні функції в пунктах пропуску через державний кордон України, Мінфін розробив законопроекти щодо реформування системи екологічного та радіологічного контролю у пунктах пропуску.

Законопроекти передбачають передачу функцій екологічного і радіологічного контролю у пунктах пропуску через державний кордон органам Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби (функції екологічного контролю – ДФС, функції радіологічного контролю – Держприкордонслужбі).

Що це дає?

Прийняття законопроектів є важливим кроком в усуненні існуючих на законодавчому рівні бар’єрів для реалізації системи «єдине вікно» і створює умови для впровадження європейських стандартів процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій.

Крім того, буде зменшено час на проведення контрольних процедур на кордоні та спрощено їх проведення без послаблення безпекової складової.

У підсумку це матиме позитивний вплив на прискорення міжнародної торгівлі.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям