Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.11.17
3570 0 Печатать

Парламент підтримав пропозицію позбавляти неплатників аліментів водійського посвідчення

Депутати Верховної Ради прийняли у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

«Це - наша спільна перемога. Ми не маємо права допустити того, щоб діти страждали від того, що їхні батьки не хочуть виконувати своїх батьківських  обов’язків. Злісні неплатники аліментів мають двічі подумати і зважити, чи варта економія на власній дитині тих незручностей, перед якими вони постануть після прийняття закону», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

Документ запроваджує низку новацій, які посилюють відповідальність злісних неплатників, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців:

- позбавлення боржника права виїзду за кордон до ліквідації заборгованості.

Описание: cleardot- позбавлення боржника права не надавати згоду на виїзд дитини за кордон.

- позбавлення боржника права керувати автомобілем, використовувати зброю й полювати.

- 2 місяці суспільно корисних робіт для боржника, оплата за які піде на погашення боргу дитині.

- ліквідовано будь-які сплати при подачі заяв у цій сфері до суду.

«Чужих дітей не буває. Ми не можемо стояти осторонь, коли порушуються права найменших українців. Ми маємо сказати «Ні» економічному і фізичному насильству над дітьми та жінками. Цьому немає місця в європейській країні!», - заявив Павло Петренко.

Як повідомлялося раніше, нині на обліку виконавчої служби перебуває  майже 600 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів. З них 90 тисяч стосуються несплати за понад 6 місяців.

З початку року виконавча служба Міністерства юстиції забезпечила виплату боргів зі сплати аліментів на суму 1,9 млрд грн. Кошти отримали 550 тисяч дітей.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям