Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.17
4540 1 Печатать

Опис майна при виникненні податкового боргу

Згідно з п. 89.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) право податкової застави виникає:

- при несплаті у строки, встановлені ПКУ, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації, – з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку (п.п. 89.1.1 ПКУ);

- при несплаті у строки, встановлені ПКУ, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної контролюючим органом, – з дня виникнення податкового боргу (п.п. 89.1.2 ПКУ);

- у випадку, визначеному в п. 100.11 ПКУ, – з дня укладання договору про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань.

Відповідно до п. 89.3 ПКУ майно, на яке поширюється право податкової застави, оформлюється актом опису.

До акта опису включається ліквідне майно, яке можливо використати як джерело погашення податкового боргу.

Опис майна у податкову заставу здійснюється на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, яке пред’являється платнику податків, що має податковий борг.

Акт опису майна, на яке поширюється право податкової застави, складається податковим керуючим у порядку та за формою, що затверджені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Відмова платника податків від підписання акта опису майна, на яке поширюється право податкової застави, не звільняє такого платника податків від поширення права податкової застави на описане майно. У такому випадку опис здійснюється у присутності не менш як двох понятих.

По материалам ГУ ДФС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Инга
23.11.17 10:57

Нас закрыли службы СБУ, неизвестно за что и кому это надо, но одно поняла, что предприятие которое работает честно и платит налоги, кому то тоже нужно , нас вгоняют в налоговые долги и скоро явится та сволочь которая заплатила СБушникам , что бы нас забрать просто бесплатно!!!!!!! Мрази, последнее что работает надо разорить.Нас 12 человек, за 9 месяцев заплатили 719 тыс налогов в бюджет, услуги ж/ д перевозки, вот вам и все долги, через два месяца придут и опишут наши тепловозы и все на металлолом!!!!!!!!Нет больше веры, силы и хочется уехать далеко !!!!!!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям