Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.17
5040 0 Печатать

Нацбанк спрощує умови для розрахунків за імпорт товарів

З цією метою Правління Національного банку скасовує вже не актуальну і не ефективну для стабілізації валютного ринку вимогу, яка досі зобов’язувала банки здійснювати попередню оплату в іноземній валюті за імпорт товарів за зовнішньоекономічним договором, загальна вартість яких перевищує 5 млн дол. США (в еквіваленті), виключно з використанням акредитивної форми розрахунків. Відтепер здійснювати авансові розрахунки в таких випадках можна буде і без використання акредитивів.

Нова спрощена процедура здійснення авансових платежів за зовнішньоекономічними договорами сприятиме подальшому пожвавленню зовнішньої торгівлі та разом з тим не створить додаткового тиску на валютному ринку.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку №118 від 21 листопада 2017 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набирають чинності з 23 листопада 2017 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям