Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.12.17
3078 0 Печатать

Товари та послуги через поштове відділення у селі: що з РРО

Постановою Кабміну від 23 серпня 2000 року № 1336, розробленою на виконання ст. 10 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Постанова №1336).

Згідно з п. 8 Постанови №1336 продаж товарів (за переліком, затвердженим Держкомзв’язку і погодженим із Мінекономіки та Державною податковою адміністрацією) і надання послуг поштовими відділеннями та пунктами зв’язку в селах здійснюється без застосування реєстратора розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

При цьому граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу таких товарів (надання послуг) не встановлюється.

Перелік товарів, при реалізації яких дозволяється проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій об’єктами поштового зв’язку в селах, затверджено наказом Міністерства інфраструктури України від 21.11.2014 №590 (далі – Перелік).

Цей Перелік включає в себе наступні товари:

1. Тара та упаковка для поштових відправлень, фурнітура до них.

2. Паперові товари.

3. Друковані видання.

4. Мило туалетне й господарське.

5. Сірники, папір туалетний.

6. Канцелярські товари.

7. Галантерейні, парфумерно-косметичні та санітарно-гігієнічні товари.

8. Синтетичні мийні засоби.

9. Продовольчі товари нескладного асортименту, які не потребують додаткового технічного обладнання для зберігання (фасовані та етикетовані відповідно до законодавства): хліб і хлібобулочні вироби, кондитерські вироби, крупи, макаронні вироби, продукти швидкого приготування, чай, кава, згущене молоко, безалкогольні напої (включаючи мінеральні води), консерви, сіль, оцет, спеції, приправи.

10. Вироби текстильні готові для домашнього господарства та вироби панчішно-шкарпеткові трикотажні.

11. Гумове та полімерне взуття.

12. Господарчі товари (свічки, поліетиленові тази, відра, бочки, посуд, пакети для сміття).

13. Насіння овочевих культур, квітів.

14. Фототовари (фотоплівка, фотопапір, фоторамки, фотоальбоми).

(Пункти 9 – 14 поширюються на діяльність об’єктів поштового зв’язку в селах з населенням не більше 1,0 тис. чоловік).

По материалам ГУ ДФС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям