Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.12.17
13963 1 Печатать

Додаток 7 до податкової декларації з ПДВ: відображаємо розрахунки коригування, виписані до різних періодів

Відповідно до п. 199.4 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку за підсумками календарного року здійснює перерахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року оподатковуваних та неоподатковуваних операцій. У разі зняття з обліку платника податку, у тому числі за рішенням суду, перерахунок частки здійснюється виходячи з фактичних обсягів оподатковуваних та неоподатковуваних операцій, проведених з початку поточного року до дати зняття з обліку.

Згідно із п. 192.1 ПКУ якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної (далі – розрахунок коригування), складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Відповідно до п. 2 ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку.

Згідно із п. 6 розділу III Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіна від 28.01.2016 р. № 21 (далі – Порядок № 21), дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника.

Відповідно до встановленої форми податкової декларації з ПДВ (далі – декларація), затвердженої Порядком №21, коригування податкових зобов’язань відображається у рядку 7 декларації.

Пунктом 10 Порядку № 21 визначено, що розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях відображається у додатку 7 (Д7) до податкової декларації.

Для визначення обсягів постачання оподатковуваних та неоподатковуваних операцій використовуються показники податкової звітності платника податку за попередній календарний рік.

Обсяги операцій платника зазначаються в графах 4 та 5 рядка 3.1 таблиці 1 додатка 7 (Д7) до декларації.

У графі 4 визначається загальний обсяг операцій платника, який складається із сум рядків (колонка А) 1.1, 1.2, 2, З, 5 та 7 декларацій та уточнюючих розрахунків, поданих протягом попереднього календарного року.

У графі 5 рядка 3.1 таблиці 1 додатка 7 (Д7) до декларації зазначається загальний обсяг оподатковуваних операцій платника, до якого належить обсяг операцій, зазначених в рядках (колонка А) 1.1, 1.2, 2, 3 та 7 декларацій та уточнюючих розрахунків, поданих протягом попереднього календарного року.

Отже, з метою здійснення перерахунку частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях при заповненні граф 4 та 5 рядка 3.1 таблиці 1 додатка 7 (Д7) до декларації, враховуються розрахунки коригування, складені та відображені у декларації у поточному календарному році, незалежно від дати складання податкових накладних, до яких такі розрахунки коригування складено.

По материалам ГУ ДФС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 911
21.12.17 11:59

при здаванны брухту перерахунок НЕ проводиться?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям