Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.12.17
13431 1 Печатать

Виправляємо помилки у формі 1ДФ за допомогою сервісу Liga:REPORT

Якщо ви виявили помилки в Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) – їх можна виправити. У цій статі ми розповімо, на що потрібно звертати увагу та як це зробити у сервісі Liga:REPORT

 

Нагадаємо: загалом механізм виправлення помилок у формі 1ДФ міститься в розд. IV Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженому наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (далі – Порядок № 4).

Самостійно виявлені помилки у формі № 1ДФ підприємство може виправити двома способами:

1) якщо помилку виявлено до настання граничного строку подання звітності за квартал, у якому її було зроблено, то потрібно подати новий звітний податковий розрахунок. Наприклад, якщо підприємство за I квартал 2017 року відзвітувало 10 квітня, то в разі виявлення помилки до 10 травня можна подати новий звітний розрахунок без нарахування штрафів (п. 2.1 Порядку № 4);

2) якщо ж помилку виявлено після настання граничного строку подання розрахунку, то необхідно подати уточнюючий податковий розрахунок.

Для подання нового звітного й уточнюючого розрахунків слід використовувати ту саму форму, що й для звітного розрахунку.

Зверніть увагу! Порядок заповнення "звітного нового" і "уточнюючого" розрахунків однаковий (лише в шапці форми потрібно зробити відповідну позначку). При цьому майте на увазі, що механізм виправлення помилок у розділах І та ІІ форми 1ДФ відрізняється.

Для виправлення неправильно відображених показників у розділі І форми 1ДФ заповнюють графу 9 розрахунку, у якій передбачено два види ознак:

1 – "рядок на виключення", проставляють, якщо необхідно вилучити помилковий рядок, наявний у розрахунку, що потребує виправлень;

0 – "рядок на введення", проставляють, якщо необхідно додати рядок із правильними даними або рядок, пропущений раніше.

У разі введення пропущеного рядка йому присвоюється порядковий номер, наступний за номером останнього рядка попереднього розрахунку. Заповнюючи зазначені вище рядки, потрібно заповнити всі графи, а не лише ті, у яких містяться помилкові дані.

Для виправлення неправильно відображених показників у розділі ІІ форми 1ДФ потрібно:

• у рядку "Оподаткування процентів – виключення**" повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Оподаткування процентів" відобразити правильну інформацію;

• у рядку "Оподаткування виграшів (призів) у лотерею – виключення***" повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Оподаткування виграшів (призів) у лотерею" відобразити правильну інформацію;

• у рядку "Військовий збір – виключення***" повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Військовий збір" відобразити правильну інформацію.

Зверніть увагу! В уточнюючому (звітному новому) розрахунку за формою № 1ДФ необхідно заповнювати лише ті рядки, що підлягають вилученню, виправленню або додаванню, а рядки з правильними даними попереднього розрахунка дублювати не потрібно.

Так, якщо помилку в раніше поданому розрахунку зроблено лише в рядку з ВЗ і ви її зараз виправляєте, то дублювати правильну інформацію, відображену в розділі I форми № 1ДФ, не потрібно.

У разі подання форми № 1ДФ кількома порціями інформацію щодо ВЗ слід відобразити один раз у розділі ІІ першої порції форми № 1ДФ (див. роз'яснення в підкатегорії 103.25 "ЗІР").

Закріпімо ці дії за допомогою прикладу.

У формі 1ДФ за ІІІ квартал 2017 року було зроблено такі помилки:

• щодо одного з працівників неправильно внесено суму нарахованого доходу та перерахованого ПДФО (було – 453,40 грн, а потрібно – 653,40 грн);

• щодо другого – некоректно вказано податковий номер (було – "2222222222", а потрібно – "2222222228");

• щодо третього – невідображено відомості про прийняття на роботу (потрібно було вказати дату прийняття на роботу – 01.08.2017).

Щоб краще зрозуміти механізм виправлення помилок, наведемо фрагмент уже поданого розрахунку з помилковими даними.

Користуючись наведеним вище алгоритмом виправлень, сформуємо в сервісі Liga:REPORT уточнюючу форму 1ДФ.

Для цього зайдіть у розділ "Податкова звітність".

Знайдіть потрібний бланк форми (як показано на малюнку).

У сформованому розрахунку заповніть усі необхідні дані з урахуванням змін.

Далі збережіть сформований розрахунок, підпишіть і відправте.

Ось, власне, і все. Виправляйте помилки у формі 1ДФ завжди без проблем і вчасно за допомогою сервісу Liga:REPORT. Ми щодня вдосконалюємося та докладаємо максимум зусиль, аби полегшити бухгалтерам роботу.

 

REPORT від ЛІГА:ЗАКОН – інноваційний і безпечний сервіс для подання електронної звітності та реєстрації ПН. Ось лише кілька причин, чому нас обирають професіонали:

безпека: не потребує додаткових завантажень ПЗ та оновлень;

мобільність: доступ до REPORT із будь-якого комп’ютера. Єдина умова – доступ до мережі Інтернет;

упевненість: Liga:REPORT інтегрована з найповнішою структурованою базою нормативно-правових актів України компанії ЛІГА:ЗАКОН, яка вже 26 років здійснює повноцінну правову підтримку бізнесу, влади та суспільства. Це дає змогу бухгалтерам безпосередньо в сервісі бачити потрібну інформацію. Автозаповнення, підтримка професіоналів ЛІГА:ЗАКОН у режимі 24/7, довідники «Контрагенти», «Працівники», «Номенклатура», прості алгоритми й підказки під час заповнення, автоперевірка й автозаповнення – усе це не лише заощаджує час, а й страхує бухгалтера від помилок під час заповнення звітності.

 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тамара
27.12.17 13:52

привет всем . у меня такая проблема по ошибки зарегистрировала налоговую накладную 30,01,2017 в 10-месяце и сделала р/к в 10 мемяце мне сняли ндс 131283грн. оо коп что делать не знаю в нас в налоговой розводят руками .

Ответить
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям