Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.01.18
4260 3 Печатать

Зміни у наданні податкової знижки за підсумками 2017 року

Звертаємо увагу платників податку, які мають право скористатись податковою знижкою  за наслідками звітного 2017 року, що з 01.01.2017 року діє норма, передбачена підпунктом 166.3.3 Податкового Кодексу України (далі — ПКУ), відповідно до якої фізична особа - платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Ця норма означає, що з 01.01.2018 року обмеження щодо суми коштів сплачених за навчання та обмеження щодо навчального періоду, за який здійснено таку сплату скасовані і враховуватимуться фактично понесені платником податку витрати. При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ – це визначено у п.п. 166.4.2 ПКУ.

Також за результатами 2017 року платник податку може скористатись правом на отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення, незалежно від того одержує чи ні такий член сім'ї заробітну плату.

По материалам ГУ ДФС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аля-ля
08.01.18 17:45

Ну,очень своевременно. За 2017 год поезд уже уехал. А мне в налоговой сказали, что если дочь работает и получает зарплату, то я в 2017 году не имею права на налоговую скидку. А теперь такое разъяснение... 

Ответить
  • бухгалтер
09.01.18 10:45

Аля-ля, ничего не проехал поезд, а только подъехал

Ответить
  • Гоша
08.01.18 18:28

Аля-ля, советую,никогда и ни при каких обстоятельствах не консультироваться в налоговой. Там или безграмотные неучи или очевидные "идиоты". Они "умудряются" даже на конкретные вопросы, изложенные в  письменном запросе, отвечать методом переписывания в ответ  статей налогового кодекса 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям