Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.01.18
3061 8 Печатать

Павло Розенко: Запровадження накопичувальної пенсійної системи не призведе до збільшення податків

Запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків ні для працівників, ні для їх роботодавців. Про це в інтерв’ю журналу «Кореспондент» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«В Україні прийняте політичне рішення щодо запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної системи. Я вважаю, що це буде поворотним моментом для пенсійної системи», - сказав він.

За словами Павла Розенка, є декілька механізмів формування внесків до накопичувальної системи. «Це персональні внески людей, плюс у нас є ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків. Наприклад, ми можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і спрямувати цю суму в накопичувальну пенсійну систему. Або зменшити ставку єдиного соціального внеску - це теж може бути одним з варіантів», - пояснив Віце-прем’єр-міністр.

«Головне - ні для роботодавців, ні для працівників, розмір їх податків не збільшиться. За рахунок перерозподілу коштів, я думаю, ми знайдемо механізм», - наголосив він.

Павло Розенко також вважає за доцільне вже зараз більш активно використовувати механізм недержавного пенсійного страхування, щоб отримувати вищу пенсію в майбутньому. «Недержавне пенсійне страхування вже діє. Будь-яка людина може вже сьогодні вибрати недержавний пенсійний фонд і самостійно вносити туди кошти. І я закликаю людей більш активно використовувати цей механізм, щоб не бути залежним від держави в майбутньому. Так, держава буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна істотно підвищити собі пенсію. Я не бачу ніяких ризиків щодо системи недержавних пенсійних фондів. Всі цивілізовані країни світу використовують цей механізм», - підсумував Віце-прем’єр-міністр.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталя
14.01.18 08:24

Всі держави використовують накопичувальну систему, але там не крадуть взагалі кошти, а у нас, як завжди-зникнуть кошти, а міністр скаже, що не знає куди...

Ответить
  • соня
16.01.18 16:23

Ключевые слова - Все ЦИВИЛИЗОВАННЫЕ страны.... Чего о нашей стране не скажешь. Розенко вроде с дуба упал, риска он не видит! Зато люди видят, какая инфляция, как банки лопают и деньги людей пропадают!

Ответить
  • Радуга
14.01.18 10:11

Наталя, згодна на 100000% ще й банк зникне за ніч!

Ответить
  • а
14.01.18 22:05

Чи користуэться мыныстр недержавним пенсыйним фондом на майбутнэ.......

Ответить
  • 987654321
15.01.18 08:48

Сейчас оторви 200-300 грн, а через год это будут уже 20-30 коп. А к пенсии это вообще будет пыль. 

Ответить
  • 123
15.01.18 09:30

987654321, это при условии, что доживём до пенсии и будем её получать. А так рассчет на то, что денежки где-то осядут, будущий пенсионер не доживет, а наследники не факт, что эти деньги вырвут из того фонда, хоть часть денег. Я поняла, что вообще эти деньги будут накапливаться на каком-то пенсионном счёте и досрочно снять из нельзя вообще, зато пенс фонд может эти деньги оборачивать. Очень хорошо всё придумали, гады

Ответить
  • Wonder woman
15.01.18 09:28

"...щоб не бути залежним від держави в майбутньому"
 Я смотрю, эта идея проходит через все их реформы. Это хорошая идея, замечательная, но чтоб быть независимым от державы на пенсии, в болезни, в обучении, в рождении детей нужен определенный уровень экономики и благосостояния граждан. А не как у нас, когда инфляция растет, а зарплаты считаются достойными на уровне пятилетней давности.

Ответить
  • ТИ
15.01.18 11:17

А как красноречиво Розенко отвечал "неугомонным пенсионерам"
что даже в этой пенсионной системе все ой как справедливо, ушедшие на пенсию по з/там сов.союза получили "по заслугам",ведь вы же не возмущались тогда своими доходами, извините, они жили при другом уровне цен, так в чем же тогда заключалось осовременивание пенсий в октябре 2017г.? сейчас готовят новые трудности для молодежи- опять государство не при чем, 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям