Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.02.18
4979 7 Печатать

13 лютого Мінфін запрошує представників ОСББ/ЖБК до публічного обговорення проекту з монетизації субсидій

іністерство фінансів запрошує представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків/житлово-будівельні кооперативи (ОСББ/ЖБК) на зустріч з Міністром фінансів О.Данилюком та заступником Міністра фінансів С.Марченком для обговорення проекту з монетизації субсидій.

В рамках комплексного реформування системи розрахунків за субсидіями Мінфін запровадив з 1 січня 2018 року новий механізм монетизації субсидій на рівні підприємств-надавачів послуг.Метою такого кроку є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

Монетизація субсидій на рівні надавачів послуг - це перший етап реформи. Далі буде здійснюватись підготовка системи до запровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Наразі Міністерство фінансів підготувало системні зміни до постанови КМУ від 04.03.2002 № 256, які удосконалюють механізм розрахунків із пільг та субсидій на оплату за енергоносіїв і житлово-комунальних послуг, а також загалом сприяють запровадженню монетизації надання пільг та житлових субсидій.

Новий проект постанови КМУ уже розміщено на офіційному сайті Мінфіну для обговорення та отримання зауважень і пропозицій.

Проект вирішує питання перерахування пільг і субсидій для ОСББ і ЖБК на їх поточні рахунки, відкриті в установах комерційних банків, а також розширює можливості використання коштів пільг і субсидій для підприємств централізованого водопостачання, для підприємств теплопостачання.

Ознайомитись із документом можна тут: https://goo.gl/cSoSHA

Надсилайте свої коментарі та пропозиції щодо проекту постанови на адресу електронної пошти: subsydii@gmail.com.

Та долучайтеся до публічного обговорення проекту, яке відбудеться у вівторок, 13 лютого, о 12:00 за адресою: м. Київ, вул. Межигірська, 11, каб. 760, 7 поверх (Міністерство фінансів України).

Реєстрація для участі в обговоренні тут: https://goo.gl/forms/h4ePnA21g9jGtZ7T2.

Вхід за паспортами та згідно зі списками реєстрації.

Телефон для довідок: 066 422 86 48.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталя
11.02.18 08:14

Доброго дня!Я бухгалтер ОСББ, жильці і так погано розраховуються, і немає на боржників впливу, а тут, якщо ще будуть їм на руки субсидіїї давати, то не будем бачити ми грошей...то хтось захворіє і потратьять ці гроші, то весіля, то хрестини..Треба давати гроші субсидій і пільг на рахунки ОСББ і тільки так!!

Ответить
  • Маша
11.02.18 09:20

Я бухгалтер кооперативного будинку,раніше ми були ЖБК,зараз наша назва ОК,УПЗН та казначейство вимагають відкрити рахунки в казначействе и не хотят перераховувати кошти на наш рахунок,кажуть що зміни торкнулися тільки ОСББ і ЖБК,хотя ми виконуєм ті самі послуги що ОСББ і ЖБК.Гроші по субсидіям і пільгами треба виплачувати мешканцям,які їх оформляють,а не шукати в посредниках організації.

Ответить
  • Ella
11.02.18 11:32

Маша,я бухгалтер в трех ЖСК и нам Казначейство тоже не хочет перечислять деньги на расч. счета, УПЗН отправляет всех бухгалтеров и председателей в Минфин. Причем долги бюджета за 2017 год тоже неизвестно когда профинансируют даже на счет в Казначействе.

Ответить
  • Маша
11.02.18 15:44

Еlla,вот поэтому пусть государство платит субсидию жильцам,а не выполняет свои обязательства перед нами,у нас тоже висят долги за 2017 год,хотя минфин отчитался что 50% перед ОССБ и ЖСК оплатил,только вопрос про нас забыли.

Ответить
  • Людмила.
12.02.18 12:17

Я цілком підтримую п.Наталю! Мешканці і так погано платять за послуги, а якщо ще субсидії їм будуть перераховувати, то ми взагалі тих коштів не побачимо. Субсидії і пільги необхідно перераховувати тільки на рахунки ЖБК, ОСББ.

Ответить
  • Николай
13.02.18 16:49

В вопросе о выплате субсидий я поддерживаю мнение Наталии . ЖБК изначально является кооперативом частных владельцев жилья со своим уставом . Естественно каждый член ЖБК вправе рассчитывать на выплату субсидий непосредственно владельцу жилья. Что касается ОСББ , то справедливее будет возвращать субсидии на общедомовой счет. В противном случае правление ОСББ не будет иметь никакой возможности вернуть деньги которые должны идти на обслуживание, ремонт и благоустройство . Получается,что кто не пользуется субсидией,будет оплачивать все расходы за себя и за "того парня".А вообще было бы логично отменить субсидию на квартплату.

Ответить
  • Наталі
14.02.18 10:16

Я бух. ЖБК. Мені цікаво, якщо виплата субсидій буде проводитись жильцям особисто, але на карткові рахунки з яких вони не зможуть зняти гроші  чи оплатити  інші послуги, а тільки перерахувати їх  за ком. послуги,як я знаю так є у багатьох країнах, не заплатив є заборгованість - надання субсидії призупиняється.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям