Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.09.18
4958 14 Печатать

50-тисячний обмеження не буде поширюватися на виплату зарплати: проект від НБУ

Національний банк України розробив та пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні” (далі – проект Постанови).

Розробка цього документа зумовлена необхідністю приведення нормативно-правового акта у відповідність до нових вимог законодавства та зменшення регуляторного впливу на суб’єктів господарювання.

Зокрема передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів установ/підприємств, які проводять готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, через подання електронних копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків РРО до контролюючого органу по дротових або бездротових каналах в автоматичному режимі в день надходження готівки.

Також, з огляду на звернення та пропозиції учасників фінансового ринку, небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов’язань з виплати сум переказів за першою вимогою отримувача. Йдеться про ті небанківські фінансові установи,  які отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, та, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.

Крім того, запропонований проект Постанови уточнює норму стосовно випадків не застосування граничних сум розрахунків готівкою. Зокрема  Національний банк пропонує визначити, що гранична сума розрахунків готівкою між суб’єктами господарювання та фізичними особами у розмірі 50 000 гривень, не поширюється на виплати, пов’язані з оплатою праці. Відповідне уточнення пов’язане дотриманням вимог законодавства про працю.

Аналіз регуляторного впливу цього проекту Постанови.

Зауваження та пропозиції до проекту Постанови приймаються до 6 жовтня 2018 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.

Електронна адреса: 11EMIS@U0H0, dzhumik@bank.gov.ua

Проект змін розміщено для громадського обговорення на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України, оскільки відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" він має оприлюднюватися з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
06.09.18 00:42

"Розробка цього документа зумовлена необхідністю приведення нормативно-правового акта у відповідність до нових вимог законодавства" – а ведь нового ничего не появилось. Просто намудачили. Когда при принятии Постанови, Закона, Положения авторы у нас мудачат, но потом находят ошибки, то не признают их, а оправдываются, что нужно внести изменения, мол "новые условия законодательства появились"! Или "этого требует общественность", или ещё что-то... А кто, мешал при разработке проанализировать, а если в ВР принимается, то хотя бы прочитать перед голосованием? КТО? 

Ответить
  • Светлана
06.09.18 07:45

для Сомневающийся Sкептиk                                                                                                                       а штрафи надо за что нибудь брать , вот и принимают законы не читая

Ответить
  • Шурик
06.09.18 08:15

Книги РРО надо было отменять ещё при злочинной владе, когда передачу данных в налоговую вводили. И не отменять а оторвать их от кормушки фикал-офф, для бухгалтерии они нужны.
Мудизм Азарова в каждом фикале есть. Всех гнать надо и желательно в Польщу на отработки, наложив на них штрафы за геноцид, минимум мильён, по их же методам грабежа.

Ответить
  • клава
06.09.18 09:20

Шурик,  ну Вы даете - в Польщу! За что же им такие привилегии? На восстановление разрушенных (убитых, разоренных, отжатых) предприятий!

Ответить
  • MNL
06.09.18 09:23

ще + матеріальна допомога,поворотна фінансова допомога.

Ответить
  • ***
06.09.18 09:32

Проснулись! Типа "все для народа" ,  а по факту депутаты теперь могут получать свою з-ту наличкой и не оглядываться, что  кто-то 
сможет узнать  про их доходы при выплате на карты.

Ответить
  • MNL
06.09.18 09:45

***можуть узнати із 1Дф,дод.4ЄСВ

Ответить
  • ***
06.09.18 10:25

MNL, ой, да найдут как скрыть, главное нал с р/сч снять

Ответить
  • Ігор
06.09.18 10:23

"НБУ пропонує визначити, ..." це він сам собі пропонує визначити? Це ж він свою постанову пАкращує. Високопосадовці, міністри, депутати, судді настільки звикли до тіньової готівки, що їм важко звикнути користуватись картками?

Ответить
  • Сергей
06.09.18 16:44

Вопрос №1
А если відокремлений підрозділ находится на краю географии, где мобильная связь не ловит, тогда что? на такой случай кассовая книга? или как?
Вопрос №2
А что насчет невідокремлених підрозділів? Им как быть?
О них вообще ни слова. А ведь они териториально тоже могут быть на краю географии, где ни отделения банка нет, ни моб связь не ловит. И тогда что???

Ответить
  • бурундук
06.09.18 16:49

А сам вопрос--откель такие зарплаты, никого не волнует???7

Ответить
  • клава
06.09.18 17:27

бурундук, встречный вопрос: а откель средняя по стране 10тис. если 90% живут на минималку 3700?

Ответить
  • клава
06.09.18 17:28

ойй, поправлюсь,  3723.

Ответить
  • бурундук
07.09.18 11:58

клава,Колобов+Петя+450 долбодятлов....Поэтому у кого капуста, а у кого-то мясо

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям