Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.09.18
5262 6 Печатать

Суд підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення КБ "Приватбанк" до категорії неплатоспроможних

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив клієнтові Приватбанку Д.Касьяненку у задоволенні позову до Національного банку, КМУ, ФГВФО, за участі третіх осіб – Міністерства фінансів України, КБ "Приватбанк", Міністерства юстиції України про скасування рішень.

До суду клієнт Приватбанку звернувся ще у грудні 2016 року. У  своєму позові він просив суд скасувати  рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та запровадження в ньому тимчасової адміністрації.

Після всебічного дослідження обставин справи Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення у справі № 826/20453/16, яким повністю відмовив у  задоволенні цього позову.

Нагадаємо,  Кабінет Міністрів України постановив рішення про входження до капіталу Приватбанку 18 грудня 2016 року. Держава була змушена взяти на себе відповідальність за подальшу долю Приватбанку та його клієнтів, щоб не допустити поглиблення його проблем.

Національний банк України, усвідомлюючи важливість КБ "Приватбанк", як системного банку для здоров’я фінансового сектору та економіки країни в цілому, звернувся до Уряду з пропозицією передати цей системно важливий банк у власність держави.

Перехід КБ "Приватбанк" у власність держави відбувся відповідно до ст. 41.1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Наразі банк працює у звичайному режимі та виконує зобов’язання перед клієнтами та партнерами.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • МС
16.09.18 00:35

шо ж вы так пугаете??? исходя из заголовка можно сделать вывод, что сейчас подняли вопрос о банкротстве ПБ... опять стремление к рейтингу?((

Ответить
  • ГБ (Главбух)
16.09.18 08:39

Дочитав статью до конца, вспомнились слова В.С.Высоцкого; "То тарелками пугают, дескать подлые летают, то у вас собаки лают, то руины говорят..."

Ответить
  • Кузя
16.09.18 08:51

Заголовок в стиле желтой прессы.

Ответить
  • SHADOW
16.09.18 09:40

а я хотел уже бежать деньги снимать

Ответить
  • правда жизни
16.09.18 13:31

SHADOW,и я тоже...по ходу..в магазине нормально карты Приветбанка проходят...

Ответить
  • Оксаночка
17.09.18 08:54

Напоминают нам, людишкам, что государство  спасло Приватбанк)))))Красиво так написали, сказка прям.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям