Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.09.18
12772 2 Печатать

Після отримання попередньої оплати відбувається зміна номенклатури товарів/послуг в межах отриманого авансу. Як скласти РК до ПН

Якщо після отримання попередньої оплати та складання і реєстрації в ЄРПН податкової накладної в межах отриманого авансу відбувається зміна (у тому числі часткова) номенклатури товарів/послуг, постачальник (продавець) на дату постачання товарів/послуг складає розрахунок коригування до податкової накладної, складеної на дату отримання попередньої оплати.

У першому рядку табличної частини (розділ Б) розрахунку коригування зі знаком "–" зазначаються показники рядка податкової накладної, номенклатура товарів/послуг по якому змінюється (такий рядок "обнуляється" (сторнується)). У графі 1 цього рядка в обов’язковому порядку вказується порядковий номер (№ за порядком) рядка податкової накладної, що коригується.

Показники номенклатури товарів/послуг, які постачаються на заміну тих, що були вказані у раніше складеній податковій накладній, вказуються у розрахунку коригування новими рядками як одна або декілька нових (змінених) товарних позицій (номенклатури).

Додавання однієї або декількох нових (змінених) товарних позицій (номенклатури) в розрахунку коригування до такої податкової накладної здійснюється в окремих рядках розрахунку коригування, в яких зазначаються відповідні показники по товарах/послугах, що додаються (нові товарні позиції).

При цьому, у графі 1 кожного з нових рядків табличної частини (розділ Б) розрахунку коригування таким новим товарним позиціям присвоюються нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в податковій накладній, що коригується.

У графі 2 табличної частини (розділ Б) розрахунку коригування у всіх рядках, які заповнюються у зв’язку із зміною номенклатури товарів/послуг, зазначається причина коригування "Зміна номенклатури". Причина коригування вказується в графі 2 без лапок та інших додаткових розділових знаків. Запис у графі 2 першого і кожного з нових рядків не повинен відрізнятися.

Наприклад.

У податковій накладній було чотири рядки з різним видом (номенклатурою) товару і відбувається зміна номенклатури товарів, що вказані в другому та третьому рядках податкової накладної. Товар 2 та товар 4 (відповідно, другий та четвертий рядки податкової накладної) замінюється на товар 5 та товар 6 відповідно.

В табличній частині (розділ Б) розрахунку коригування до такої податкової накладної:

у першому рядкурозрахунку коригування у графі 1 зазначається номер рядка "2" податкової накладної, який коригується;

у графах 7 та 13 цього рядка зі знаком "–" вказуються показники товару, зазначеного у рядку "2" податкової накладної, при цьому усі інші показники рядка податкової накладної, який коригується, переносяться з податкової накладної до розрахунку коригування без змін;

для додавання нового товару 5 (змінена номенклатура товару) у другому рядку розрахунку коригування у графі 1 вказується новий номер рядка, якого не було в податковій накладній ("5")  і зазначаються показники щодо нового товару;

у третьому рядку в такому ж порядку, як і в першому рядку, у графах 7 та  13 зі знаком "–" вказуються показники товару, зазначеного у рядку "4" податкової накладної, при цьому усі інші показники рядка податкової накладної, який коригується, переносяться з податкової накладної до розрахунку коригування без змін;у графі 1 зазначається номер рядка "4" податкової накладної, який коригується;

для додавання нового товару 6 (змінена номенклатура товару) у четвертому рядку розрахунку коригування у графі 1 вказується новий номер рядка, якого не було в податковій накладній ("6")  і зазначаються показники щодо нового товару;

графи 9 та 10 розрахунку коригування в даному випадку не заповнюються;

у графі 2 кожного з рядків розрахунку коригування без лапок та інших додаткових розділових знаків вказується причина коригування: "Зміна номенклатури".

У такому ж порядку і з такою ж причиною коригування "Зміна номенклатури" складається також розрахунок коригування у разі одночасної зміни кількості та ціни товарів/послуг.

По материалам ГУ ДФС у Миколаївській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Иришка
25.09.18 10:24

"відбувається зміна номенклатури товарів, що вказані в другому та третьому рядках податкової накладної. Товар 2 та товар 4 (відповідно, другий та четвертий рядки податкової накладної) замінюється на товар 5 та товар 6 відповідно."Одной мне кажется,что слово "третий"  тут явно лишнее?

Ответить
  • 111
25.09.18 10:51

Да.. сложно доверять письмам с опечатками .

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям