Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.10.18
21510 7 Печатать

Переведення на іншу посаду: заповнюємо звіт з ЄСВ

"Вісник. Офіційно про податки".

Валентина БОРШОВСЬКА, заступник директора Департаменту інформаційно-аналітичних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України.

Працівниця (основне місце роботи), яка обіймає посаду лікаря-терапевта (код КП 2221.2; код ЗКППТР 20481), перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами до 11.10.2018 р. У цей час у вересні 2018 р.
(з 17 вересня) у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці працівницю з її згоди переведено на посаду лікаря-терапевта дільничного. Відповідний запис внесено до трудової книжки. З’ясуємо, чи потрібно таке переведення відображати у таблиці 5 звіту за формою № Д4.

АКЦЕНТИ
Таблиця 5 звіту за формою № Д4 заповнюється на працівника, якого переведено на постійну посаду, тобто запис про переведення зроблено в його трудовій книжці.
Якщо переведення працівника-сумісника, трудова книжка якого ведеться за основним місцем роботи, має постійний характер, то його також відображають у таблиці 5.
Незважаючи на те що працівниця, яку за її згодою переведено на іншу посаду, перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, до таблиці 5 двома рядками вносять дані про переведення.

Таблиця 5 звіту з ЄСВ заповнюється у разі коли особу переведено на іншу посаду або роботу у того самого страхувальника. Якщо запис про переведення було внесено до трудової книжки працівника, то потрібно відоб­разити інформацію в таблиці 5. Якщо ж такий запис у трудовій книжці не зроблено, таблиця 5 не заповнюється. Тобто йдеться саме про переведення на постійну посаду. Тимчасове переведення не відображається у трудовій книжці (до неї вносять записи лише про переведення на іншу постійну роботу (п. 2.2 Інструкції № 58)), а отже, не потрапить і до таб­лиці 5 звіту за формою № Д4.

Щодо працівників-сумісників, трудові книжки яких ведуться за основним місцем роботи, то дані про їх переведення також слід відображати у таблиці 5, якщо воно носить постійний характер.

У зазначеному випадку йдеться про переведення на постійну роботу. А отже, незважаючи на те що працівниця у цей час перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, до таблиці 5 за вересень 2018 р. потрібно внести дані про її переведення двома рядками (див. зразок заповнення таб­лиці 5), заповнивши реквізити 12 — 15. При цьому у реквізиті 8 слід вказати код категорії особи «1» («наймані працівники (з трудовою книжкою)»), а не код, який зазначається для відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, — «5» («особи, яким надано відпустку у зв’яз­ку з вагітністю та пологами»).

Крім того, необхідно за­пов­нити на таку працівницю дані у таблиці 5 форми № Д4 за жовтень 2018 р., вказавши у реквізиті 11 дату закінчення відпустки у зв’яз­ку з вагітністю та пологами, — «11» (якщо таку відпустку не буде продовжено). У реквізиті  8 такого рядка необхідно зазначити код категорії особи «5» («особи, яким надано відпустку у зв’яз­ку з вагітністю та пологами»).

Зразок заповнення таблиці.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Людмила
10.10.18 10:29

В програмі МЕДОК, при такому заповненні таблиці, як показано на прикладі, видає помилку: "З категорією особи "1" за наявності заповненого поля "Дата закінчення" не заповнено поле "Підстава для припинення трудових відносин". Заповніть підставу припинення трудових відносин". Програма "просить" заповнити графу 17, яка заповнюється тільки при звільнені. Так потрібно її заповнювати, чи ні?

Ответить
  • Бух2
10.10.18 11:03

Людмила, та у табл. ж показано, що гр. 17 теж заповнюється: вказується той же наказ, що і в гр. 16.

Ответить
  • Людмила
10.10.18 15:45

Бух2. В даному прикладі графа 17 не заповнена. В графі 17 вказується стаття КЗпПУ. Як в в графу 17 можна  вставить номер наказу? Але це півбіди, що видає помилку в таблиці 5. Помилку видає і таблиця 7. Я вже пробувала заповнювати різними способами і таб 5, і таб 7. ПОМИЛКИ

Ответить
  • Лука Пачоли
10.10.18 22:36

При всем уважении к должности В.Боршовской, заполнение при переводе строки с указанием даты окончания и профессии до перевода является очень спорным.

Ответить
  • Людмила
11.10.18 08:57

навіть, якщо заповнювати таб 5 так як вказано в діючому "Порядку", тобто в такому самому порядку, як і про прийняття на роботу (1 рядок), то видає помилку в таб 7. А про таб 7 взагалі ніхто нічого не пише. 


Ответить
  • Лука Пачоли
11.10.18 14:56

Ну и вишенкой на торт по этому случаю - пусть г-жа Боршовская на своем примере покажет как отразить перевод на другую должность с 1-го числа месяца. (я  не злой, я справедливый)

Ответить
  • Iriska
11.10.18 22:11

Я полностью согласна с Лукой Пачели,т.к разными способами выдает ошибку и не принимае отчёт

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям