Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.18
4789 5 Печатать

Працівників ДФС притягують до відповідальності

Підрозділами внутрішньої безпеки ДФС значна увага приділяється протидії вчиненню громадянами провокаційних дій стосовно працівників фіскальної служби.

Так, у поточному році за матеріалами підрозділів ГУВБ розпочато 20 кримінальних проваджень стосовно осіб, які підбурювали посадовців ДФС до корупційних дій шляхом надання пропозиції неправомірної вигоди у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ст. 369 КК України).

Найефективніше в цьому напрямі спрацювали працівники внутрішньої безпеки у Закарпатській області, за матеріалами яких розпочато 11 кримінальних проваджень.

Зараз у ДФС відбувається процес реформування підрозділів внутрішньої безпеки. Основною метою є вдосконалення та запровадження дієвої системи протидії корупції в органах ДФС з урахуванням напрямів її діяльності у податковій та митній сферах, яка передбачає надання відповідних юридично-правових повноважень.

Ключовими факторами побудови такої ефективної системи є запровадження нових методів профілактики та попередження корупційних проявів, усунення передумов корупції, правове регулювання та організація дієвого відомчого контролю, удосконалення взаємодії з відповідними державними та правоохоронними органами щодо запобігання та протидії корупції в органах ДФС.

Крім того, підрозділами внутрішньої безпеки ДФС продовжується робота, спрямована на виявлення та документування протиправної діяльності працівників органів ДФС.

З початку 2018 року за матеріалами підрозділів ГУВБ розпочато 219 кримінальних проваджень за фактами вчинення посадовими особами фіскальної служби корупційних та інших злочинів у сфері службової діяльності.

Так, за фактами «хабарництва» (ст. 368 КК України) найбільше кримінальних проваджень зареєстровано у м. Києві, Херсонській, Рівненській, Львівській (по 4 факти) та у Дніпропетровській (3) областях.

За фактами зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК України) найчастіше злочини скоювалися працівниками органів ДФС у Закарпатській, Львівській, Чернігівській (по 9 фактів) та у Дніпропетровській (14) областях.

Крім зазначеного, упродовж 2018 року стосовно посадових осіб органів ДФС за матеріалами ГУВБ складено та направлено до суду 164 протоколи за фактами скоєння правопорушень, пов’язаних із корупцією. Переважна більшість – за несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

До адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи.

По материалам ДФСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
13.10.18 10:05

До адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи. Без слов

Ответить
  • л
13.10.18 12:18

Посадити мало а то ім все можна .

Ответить
  • Шурик
13.10.18 12:30

Толку бороться с результатом действия идиотским Законов никакой не будет. Систему менять надо.
Саакашвили обещал вообще разогнать эти сервисные центры. Упрощать и уменьшать падатки - единственный выход с этого ужаса, к которому мы привыкли и считаем что по-человечески не бывает..

Ответить
  • Кузя
15.10.18 14:17

Первые абзацы новости наталкивают на мысль, что дела будут на граждан, которые "подбюрювали" на взятки. А сотрудникам ДФС, как жертвам преступной деятельности граждан , только админ.штрафы. Реформы , они такие.

Ответить
  • Марина
17.10.18 11:49

Хотелось бы, чтобы их привлекали к ответственности за то, что мешают работать, за то, что незаконно блокируют н/н или вообще электронные ключи и в результате попадаем на штрафы за несданные вовремя отчеты и незарегиные н/н, за то, что в последний день у них " проблемы" с электронным кабинетом или сервером. А эта их "показательная порка" выглядит просто смешно в масштабах вредительства и денежных проблем, которые они создают тем, кто их по-существу содержит, выплачивая немалые налоги.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям