Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.11.18
6139 2 Печатать

Протягом одного робочого дня ДФС зобов'язана повідомити платника про приєднання до Договору про визнання електронних документів

Подання електронних документів здійснюється платниками відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі – Порядок).

Відповідно вимог Порядку платник приєднується до Договору про визнання електронних документів (далі –Договір).

Для приєднання до Договору платнику необхідно надіслати Заяву про приєднання до Договору в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису.

Контролюючий орган розглядає Заяву протягом одного робочого дня.

Підтвердженням про приєднання платника до Договору є отримання ним другої квитанції.

Якщо контролюючий орган не повідомив платника про приєднання до Договору або відмову в приєднанні до Договору, приєднання платника до Договору здійснюється автоматично (дата, зафіксована у другій квитанції).

 Договір діє до настання однієї з подій, зазначених у пункті 14 розділу ІІІ Порядку, в тому числі, до завершення строку чинності електронного підпису керівника.

Фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб'єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням електронного цифрового підпису.

Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • **
13.11.18 10:27

О. чудо! ОДНЕ ПОКРАЩЕННЯ или возврат как было у папередников?

Ответить
  • Мирра
13.11.18 19:43

а по факту.....?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям