Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.11.18
3449 3 Печатать

ДФС: Існують високі ризики ухилення від оподаткування та ввезення заборонених і небезпечних товарів через поштові й експрес-відправлення

З початку 2018 року митницями ДФС складено більше 200 протоколів про порушення митних правил, виявлених під час ввезення (пересилання) товарів у поштових та міжнародних експрес-відправленнях. 

На сьогодні існують високі ризики ввезення (пересилання) через поштові й експрес-відправлення на митну територію України товарів з ухиленням від оподаткування (з «символічним» вартісним показником посилки - до 150 євро), небезпечних (токсичні речовини) та заборонених до ввезення товарів (наркотичні засоби та зброя).

Ризик ввезення подрібнених комерційних партій полягає у розподіленні комерційного вантажу на велику кількість фізичних осіб, облік яких не здійснюється, а найчастіше всю комерційну партію товарів отримує один логістичний агент, який нібито і доставляє відправленні з-за кордону товари до кінцевих отримувачів.

Найбільша кількість поштових та експрес-відправлень надходить з Китаю, країн Євросоюзу, США та Туреччини. Основні товари в таких відправленнях – товари повсякденного попиту (одяг, взуття, косметичні вироби).

ДФС брала участь у розробці законопроекту № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який було  внесено  05.11.2018 Кабміном до Парламенту та 08.11.2018 р. прийнято у першому читанні.

Відповідно до положень цього законопроекту неоподатковувана вартість одного поштового відправлення для фізичної особи-отримувача у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника зменшується зі 150 євро до 100 євро.  На перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року для фізичної особи-отримувача така неоподатковувана вартість одного поштового відправлення становитиме 150 євро.

Для юридичної особи – одержувача або фізичної особи – підприємця не оподатковуватимуться товари, сумарна митна вартість яких в одному поштовому міжнародному відправленню або в одному вантажі експрес-перевізника становитиме 150 євро.

По материалам ДФСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • хаха
17.11.18 09:38

Запретить! Посадить! Расстрелять! Оставить только святую укрпочту и наставить там вертухаев.

Ответить
  • Шурик
17.11.18 11:29

Что может указывать банда, глава которой в багажнике автомобиля бежал с Украины. Ловить надо всех, чтоб бежать не смогли.
 https://www.unian.ua/politics/10336224-eks-glava-dfs-prodan-vtik-z-ukrajini-a-ne-pojihav-na-likuvannya-zhurnalist-dokument.html
Их всех в тюрьму отправлять надо за их РЫЗЫКИ-КРИТЕРИИ и прочие анти-законные изобретения для истребления экономики.

Ответить
  • Inspector
17.11.18 16:02

Шурик,да, на конторе, в которой я работаю уже клейма негде ставить. Пора вводить новый  хештег - #успеть добежать до молдавской границы.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям