Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.12.18
2156 1 Печатать

Правом на податкову знижку за підсумками 2017 року можна скористатись до 31 грудня (включно) 2018 року

Для використання права на податкову знижку за підсумками 2017 року у громадян залишився один місяць, адже Декларація про майновий стан і доходи подається до фіскального органу за місцем реєстрації фізичної особи по 31 грудня 2018 року включно.

До податкової знижки можна включати витрати, що фактично здійснені платником податку протягом звітного податкового року та підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинні бути відображені вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Нагадуємо, що правом на отримання податкової знижки можуть скористатися платники податків, які сплачували проценти за іпотечним кредитом, перераховували благодійні внески неприбутковим організаціям, оплачували за навчання своє або своїх дітей, страхували себе та свою родину, сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива.

Звертаємо увагу, що внаслідок внесених до Податкового Кодексу змін,  розширено можливості громадян на отримання податкової знижки за навчання, оскільки за підсумками 2017 року платники податків мають право скористатись податковою знижкою за фактично понесені витрати за навчання незалежно від того, за який період навчання здійснені ці витрати.

По материалам ГУ ДФС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
11.12.18 15:43

"Звертаємо увагу, що внаслідок внесених до Податкового Кодексу змін,  розширено можливості громадян на отримання податкової знижки за навчання, оскільки за підсумками 2017 року платники податків мають право скористатись податковою знижкою за фактично понесені витрати за навчання незалежно від того, за який період навчання здійснені ці витрати."
Можно ссылку на статью или пункт, с которого сделан данный вывод. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям