Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.18
3271 0 Печатать

НБУ змінив діючі норми щодо проведення перевірок з питань дотримання вимог валютного законодавства

Нацбанк змінив діючі норми щодо проведення перевірок банків, інших фінансових установ, національного оператора поштового зв’язку на предмет дотримання вимог валютного законодавства України та порядку відкликання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій у банків.

З метою уніфікації видів нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку, а також для оптимізації процедури здійснення регулятором валютного контролю та ліцензування встановлено, що:

  • розпорядчий акт НБУ (а не розпорядження Національного банку) є підставою для проведення уповноваженими працівниками регулятора позапланової виїзної перевірки дотримання банком, іншою фінансовою установою, національним оператором поштового зв’язку вимог валютного законодавства України;
  • відкликання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій у банків здійснюватиметься на підставі рішення Правління Національного банку замість розпорядження НБУ про відкликання генеральної ліцензії.

Цим документом вносяться зміни до:

  • Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв’язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 21 вересня 2007 року № 338;
  • Положення про порядок надання банкам і філіям іноземних банків генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, затвердженого постановою Правління Національного банку України від15.08.2011 р. № 281.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 28.11.2018 р. № 131 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набирає чинності 1 грудня 2018 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям