Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.12.18
6841 6 Печатать

Заповнення інформації про роботодавця у лікарняному листі

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України у листі від 21.09.2018 р. № 6-14/Н-1277З-1634 розглянула  питання щодо оформлення листків непрацездатності.

При заповненні листка непрацездатності лікар має вказувати те місце роботи застрахованої особи, де зберігається його трудова книжка.

Частиною 1 ст. 90 Цивільного кодексу України передбачено, що юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву; найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру.

Вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, встановлюються Міністерством юстиції України (ч. 7 ст. 16 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань" від 15.05.2003 р. № 755-IV).

Відповідно до пункту 1.4 Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 05.03.2012 р. № 368/5 (далі – Вимоги), юридична особа може мати, крім повного найменування, скорочене найменування.

Пунктами 1.1 та 1.3 Вимог передбачено, що найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву. Назва юридичної особи не може містити посилання на організаційно-правову форму.

Найменування відокремленого підрозділу повинно містити слова "відокремлений підрозділ" ("філія", "представництво" тощо) та вказувати на належність до юридичної особи, яка створила зазначений відокремлений підрозділ (пункт 1.8 Вимог).

Пунктом 3.1 Вимог передбачено, що назва юридичної особи береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб'єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ).

Окрім цього, ст. 93 Цивільного кодексу України визначено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій (ст. 95 Цивільного кодексу України).

Враховуючи норми Цивільного кодексу України, Вимоги та положення Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406, при заповненні частини лицьового боку бланка листка непрацездатності, що видається непрацездатному, повинна повністю вказуватися назва юридичної особи або її відокремленого підрозділу (з указанням на належність до юридичної особи) та їх місцезнаходження. Такі вимоги застосовуються до написання назви та місцезнаходження як закладу охорони здоров'я, так і організації, установи, підприємства.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тата
13.12.18 09:06

как они достали, больничный подтверждает, что человек болел. Как начнут докапываться, кавычки  не такие, буква не большая. Фамилия человека есть, он болел, он наш работник. От того, что не так название или адрес предприятия написан, только лишняя головная боль работнику и предприятию. Или каждый работник должен ходить в больницу с документами предприятия?

Ответить
  • Сергей
13.12.18 09:38

В поликлинику теперь ходить только с Уставом предприятия.

Ответить
  • Иван
13.12.18 09:43

У нас на работе целый отдел кадров и каждый его сотрудник пишет название предприятия по разному, как он его понимает.

Ответить
  • Гарри К.
13.12.18 11:41

..буквоеды хреновы, чем писать всю эту муть, - достаточно было бы сказать: напишите грамотно сокращенное название предприятия и рядом обязательно укажите его код ЕДРПОУ.... ВСЕ!!!..

Ответить
  • ЮЖ-1
13.12.18 12:47

А у нас в квартирі газ, від тарифів світ вже згас.

Ответить
  • ЮЖ-1
13.12.18 12:48

Ви в ПН як пишите, з голови?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям