Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.01.19
11109 1 Печатать

Ставка ЄСВ на зарплату осіб з інвалідністю, які працюють у ФОП, - 8,41%

Нагадуємо, що до 2019 року ставка ЄСВ 8,41%, яка нараховується роботодавцем на заробітну плату працівників - осіб з інвалідністю, поширювалася тільки на юридичних осіб. Фізичні особи - підприємці вимушені були сплачувати ЄСВ за загальною ставкою 22%. При цьому законодавство не звільняє підприємців від виконання нормативу на працевлаштування осіб з інвалідністю. 

Законом України № 2628-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" внесено зміни в ч. 13 ст. 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування". 

Змінами передбачено, що  з 1 січня 2019 року фізичні особи підприємці до заробітної плати найманих працівників - осіб з інвалідністю застосовують ставку єдиного соціального внеску у розмірі 8,41% .

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • економіст
02.01.19 12:53

Добра новина

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям