Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.01.19
11306 6 Печатать

Чи має право контролюючий орган після отримання другої квитанції надіслати лист платнику податків про невизнання звітності?

Подання електронних документів здійснюється платниками податків відповідно до норм ПКУ та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі – Порядок № 557), на підставі договору про визнання електронних документів (далі – Договір), що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу та укладається з контролюючим органом.

Згідно з абз. 2 п. 12 розд. ІІ Порядку № 557 друга квитанція є підтвердженням про прийняття (реєстрацію) або повідомленням про неприйняття в контролюючому органі електронного документа.

Разом з тим, відповідно до п. 49.11 ПКУ та п.п. 49.11.1 ПКУ у разі подання платником податків до контролюючого органу засобами електронного зв’язку податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п. 48.3 та п. 48.4 ПКУ, такий контролюючий орган зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови протягом п’яти робочих днів з дня її отримання.

Згідно з п. 49.15 ПКУ податкова декларація, надіслана платником податків або його представником поштою або засобами електронного зв’язку, вважається неподаною за умови її заповнення з порушенням норм п. 48.3 і п. 48.4 ПКУ та надсилання контролюючим органом платнику податків письмової відмови у прийнятті його податкової декларації.

Отже, контролюючий орган має право після отримання платником податків другої квитанції про прийняття (реєстрацію) податкової декларації надіслати такому платнику письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

По материалам Категорія 135.03 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • СержК
02.01.19 09:19

"За умови її заповнення з порушенням норм..."? - Простите, а зачем тогда фактически двойной контроль схемы заполнения на уровне ПО со стороны клиента и портала со стороны ДФС?...

Ответить
  • 2017
02.01.19 09:24

У нас как всегда - да, но возможны варианты. 

Ответить
  • хаха
02.01.19 10:23

Налоговой все можно. Она ведь создает добавленную стоимость ... для бандитов у власти.

Ответить
  • оксана
02.01.19 12:39

"ручная ревизия" есть такой термин в гинекологии.

Ответить
  • 1
03.01.19 11:20

При формировании второй квитанции должны проверять отчетность на наличие обязательных реквизитов и сделать вердикт: принять или не принять. 

Ответить
  • 1
03.01.19 11:58

При формировании второй квитанции должны проверять обязательные реквизиты отчетности и вынести вердикт: принять отчет или не принять.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям