Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.01.19
2988 0 Печатать

Юридичні особи-нерезиденти зможуть відкривати рахунки у банках України

Юридичні особи-нерезиденти зможуть відкривати рахунки у банках України.

Така можливість передбачена законами України "Про валюту і валютні операції" (далі – Закон про валюту), що набере чинності 7 лютого 2019 року, та "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій".

Згідно з нормами вищезазначених законів, ринок банківських послуг України відкривається для нових суб’єктів – юридичних осіб-нерезидентів, яким надано право відкривати рахунки в банках України та здійснювати через такі рахунки валютні операції.

Законом про валюту нерезидентам гарантуються усі права, якими сьогодні користуються резиденти у сфері здійснення валютних операцій.

На виконання цих законів Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проект постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – Проект).

Зокрема Проектом пропонується викласти у новій редакції та змінити назву Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах[*].

Оновлений документ доповниться порядком:

  • відкриття поточних/вкладних (депозитних) рахунків та рахунків умовного зберігання (ескроу) юридичним особам-нерезидентам;
  • відкриття і закриття кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів;
  • відкриття поточних рахунків управителю за договором управління майном.

Крім того, проект визначатиме особливості здійснення окремих операцій клієнтами банків.

Аналіз регуляторного впливу цього Проекту.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 28 січня 2019 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: 22SPRA@U1H0.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям