Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.01.19
3343 0 Печатать

Реалізація протягом року авто, розмитненого за пільговим акцизом: нове роз’яснення від ДФС

"Вісник. Офіційно про податки".

ДФСУ у зв’язку з численними зверненнями громадян та митниць щодо справляння акцизного податку за повною ставкою у разі відчуження протягом 365 днів транспортного засобу, ввезеного за зниженими ставками акцизного податку відповідно до Закону України від 31.05.2016 р. № 1389-VIII «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів», повідомляє таке.

Відповідно до абз. 7 п. 15 підрозділу 5 «Перехідних положень» ПКУ (в редакції, яка діяла до 25.11.2018 р.) у разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких було застосовано ставки акцизного податку, визначені цим пунктом, платник податку зобов’язаний сплатити акцизний податок за такі транспортні засоби за ставками, встановленими ст. 215 ПКУ.

Пунктом 8 Закону України від 08.11.2018 р. № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» п. 15 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ виключено.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 МКУ при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, застосовуються виключно норми законів України та інших нормативно-правових актів з питань державної митної справи, чинні на день прийняття митної декларації органом доходів і зборів України.

Таким чином у разі, якщо при митному оформлені транспортних засобів було застосовано знижені ставки акцизного податку зі зобов’язанням сплатити акцизний податок у разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації цих транспортних засобів, у зв’язку з виключення норми п. 15 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідних положень» ПКУ таке зобов’язання в частині сплати акцизного податку за повними ставками на сьогодні відсутнє.

(лист ДФСУ від 29.12.2018 р.  № 40672/7/99-99-19-01-01-17)

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям