Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.01.19
5800 0 Печатать

Як будуть штрафувати за порушення вимог валютного законодавства з 07 лютого 2019 року

Державна фіскальна служба України, оприлюднила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку застосування контролюючими органами заходів впливу (штрафних санкцій) до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства».

Проектом передбачено, що до юридичних осіб (крім уповноважених установ), винних у порушенні вимог валютного законодавства, застосовуються такі заходи впливу (штрафні санкції):

  • за здійснення розрахунків на території України з порушенням порядку, встановленого статтею 5 Закону України «Про валюту і валютні операції», – штрафні санкції у розмірі 100 % суми операції, проведеної з порушенням, перерахованої у валюту України за офіційним курсом Національного банку України на день здійснення такої операції;
  • за порушення порядку транскордонного переказу валютних цінностей, встановленого статтею 7 Закону, – штрафні санкції у розмірі 100 % суми операції, проведеної з порушенням, перерахованої у валюту України за офіційним курсом Національного банку України на день здійснення такої операції.

Порушення заходів захисту, запроваджених Національним банком України відповідно до статті 12 Закону, щодо юридичних осіб (крім уповноважених установ) тягне за собою застосування штрафних санкцій у розмірі 100 % операції, проведеної з порушенням.

Підставою для застосування контролюючими органами заходів впливу (штрафних санкцій) до юридичних осіб (крім уповноважених установ) є результати (матеріали) документальної перевірки.

Заходи впливу (штрафні санкції) можуть бути застосовані контролюючими органами протягом шести місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через три роки з дня його вчинення.

За кожне порушення вимог валютного законодавства може бути застосований тільки один із заходів впливу.

Зауваження  та пропозиції стосовно змісту проекту постанови надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього повідомлення за наступною адресою:

Державна фіскальна служба України: 04053, м. Київ-53, Львівська площа, 8, e-mail: ibochko@sfs.gov.ua.

Також пропозиції та зауваження до проекту постанови можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд . 9/11, e-mai: inform@dkrp.gov.ua.

 

По материалам ДФСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям