Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.19
3230 3 Печатать

Задекларуйте доходи від репетиторської діяльності!

Вчителя та викладачі, які у 2018 році надавали репетиторські послуги, та не були зареєстровані суб’єктами господарської діяльності, мають включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації Декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році (далі - Декларація).

До репетиторських послуг відносяться: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Відповідно до п. 167.1 ПКУ доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Також, із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 %.

Декларацію за 2018 рік викладачам-репетиторам необхідно подати до 1 травня 2019 року.

Фіскальна служба Миколаївщини запрошує декларантів до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації для отримання безоплатної консультації та подання Декларації.

Також, Декларацію можна подати за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан» у відкритій частині електронного кабінету платника, який розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФСУ, за посиланням: http://cabinet.sfs.gov.ua/.

По материалам ГУ ДФС у Миколаївській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ???
28.01.19 09:22

А ЕСВ 22 % нужно платить с таких доходов?

Ответить
  • !!!
28.01.19 09:37

???, нет 

Ответить
  • Тоже Елена
28.01.19 09:32

Ага,так и вижу, как репетиторы в очередь стали...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям