Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.01.19
9163 3 Печатать

ФОП - пенсіонери (особи з інвалідністю) додаток 5 Звіту з ЄСВ не подають

За результатами року фізичні особи – підприємці незалежно від обраної системи оподаткування зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів за місцем реєстрації  «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ» за формою Додаток 5 із зазначенням типу форми «Початкова» до 10 лютого року, наступного за звітним періодом (відповідно до п.2 розділу 3 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 14 квітня 2015 року № 435 (у редакції Наказу Міністерства фінансів України від 15 травня 2018 року № 511).

ФО–підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему, та члени фермерського господарства звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

Перелік підприємців, звільнених від сплати єдиного внеску.

По материалам ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • нанашка
23.01.19 08:20

Интересно,а кто получает пенсию за выслугу лет и работает тот подает додаток 5 ???

Ответить
  • Вера
24.01.19 00:56

Подает.Он не инвалид и не пенсионер по возрасту.

Ответить
  • Раиса
24.01.19 14:48

Становлюсь пенсионером  посредине года когда подавать отчет

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям