Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.01.19
9059 17 Печатать

Оновлено механізм обробки запитів щодо отримання відомостей з ЄРПН з однаковими відмітками

Звертаємо увагу наших користувачів, що у разі надсилання протягом доби двох і більше запитів щодо отримання відомостей з ЄРПН J(F)1300105 (далі – Запит) за параметром «за дату» з однаковими відмітками формується квитанція наступного змісту:

«Податковий документ звітності не відповідає формату (стандарту)

електронного документа звітності суб'єктів господарювання,

затвердженому наказом Міндоходів України від 29.11.2013 №729 -

сьогодні, у 10:41:15, від Вас уже отримано такий же самий запит

з іменем файлу '….XML'.

Дозволяється в одну добу відправляти один запит до ЄРПН на певну

 дату.».

Важливо! Запит за параметром «За списком» не має обмежень щодо кількості витягів протягом доби.

Механізм обробки Запитів наступний: контролюється дата, на яку запитується інформація (це дата реєстрації ПН/РК в ЄРПН, яку вказують в полі «за дату») та варіанти заповнення відміток в Запиті (наприклад, комбінації відміток: «видані», «отримані»):

Якщо у надісланому Запиті буде змінено хоч одна з відміток, наприклад, не вказано позначка «видані» або «отримані» ПН/РК, або до існуючих додано нові відмітки, наприклад: «Імпорт документів з квитанцією», «інформація лише по філії (структурного підрозділу) продавця (постачальника) №, …» тощо, то відомості будуть надіслано платнику, незважаючи на те, що Запит надсилався протягом доби.

Отже, протягом доби дозволяється відправляти один Запит за параметром «за дату» з аналогічними відмітками. У разі направлення протягом доби більше одного Запиту з однаковими відмітками він не буде прийнятий.

Водночас такий Запит (з ідентичними відмітками) можна надіслати на наступний день.

Тобто, якщо відповідно до Запиту в базі ПО M.E.Doc не були імпортовані всі необхідні ПН/РК, зареєстровані на певну дату, то можливість імпортувати відсутні ПН/РК залишається у платника на наступний день.

Це пов’язано з механізмом обробки Запитів відповідно до вимог ДФС, яким обмежено кількість витягів, що може отримати платник на Запит, сформований «за дату» реєстрації ПН/РК в ЄРПН протягом дня.

По материалам medoc.ua

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Валентина
24.01.19 09:50

чудово ((((

Ответить
  • СержК
24.01.19 10:14

потом в связи с неспособностью сервера справиться с работой переведут на один раз в месяц?... и как быть с ситуацией, когда ответ на запит приходит, а налоговые не втягиваются (ранее именно поэтому отправляли повторы)? ждать следующего дня? а если его уже нет (нужны были вчера)? вместо того, чтобы совершенствовать работу серверов, всех тупо ставят в рамки "от их возможностей"?

Ответить
  • Muravei
24.01.19 10:56

Дайте мне уже карты таро и шар судьбы, думаю так проще будет вытяги и налоговые получить!!! И этот 3,14здец творится в масштабах страны, и никто за это не отвечает!!! За то в электронном кабинете штрафы за просрочку единого налога по 2 группе уже на перед за весь год насчитали, рядом с начислением стоит сумма обязательной санкции!!!

Ответить
  • Галина
24.01.19 12:04

Muravei,
Да что там карты таро и шар судьбы))))За горло подержать нет желания? 24.01.19 10:56


Ответить
  • Александр
24.01.19 11:12

Эти запыты обязательно делать? В кабинете платника все видно онлайн и отлично выгружается в ексель, зачем мудохаться с запитами?

Ответить
  • бух
24.01.19 12:45

Александр,я тоже так делаю, чтобы понять, все ли НН пришли в Медок. Но в 1С провожу импортом из Медка. а не вручную. Если 3 налогвых - можно и ручками, но если 50 каждый день - то....

Ответить
  • ок
24.01.19 11:18

Александр, это ж возня, с выгрузкой. Так удобно, по запыту само в медок затянуло. В этом месяце так не прокатило, пришлось в кабинете смотреть. Лишние телодвижения 

Ответить
  • Александр
24.01.19 11:38

Вы Деку по НДС делаете в Медке? Я в 1С. У меня немного НН поэтому я их не втягиваю из Медка в 1С

Ответить
  • Ігор
24.01.19 12:16

Александр, ось і відповідь яку самі і дали.
Справа в тому, що в Медок-в реестр, ПН потрапляє після запитів. Далі просто перевірити та натиснути "Наступні дії/Сформувати пакет звітності" - зручно.
Я ніколи не надсилав запит на суму ліміту, навіть не знаю якій це. Дивлюсь ліміт в ел.кабінеті. Але Медок його не бачить і, коли відправляю ПН на реєстрацію, постійно погрожує: "У вас недостатньо ліміту і ПН буде заблокована" - дістав вже.

Ответить
  • Неля
24.01.19 11:17

Александр, а как быть с той нормой, где плательщик налогов должен хранить Эл.документы? Плюнуть и растереть?

Ответить
  • Александр
24.01.19 11:36

Неля, Зачем их хранить? Они всегда в доступе в кабинете платныка. Смысл запитов? Подтвердить регистрацию НН, после появления кабинета это можно делать онлайн

Ответить
  • Ирина
24.01.19 11:26

Неля, наверное скажут - сохраняйте из эл.кабинета  в ПДФ-формате, хватит с вас, плательщики и такого, а то, что вам это неудобно - налоговой глубоко пофиг.

Ответить
  • Ігор
24.01.19 12:21

Яка ж наша комуняцька фіскальня прискіплива та скрепна. А що станеться, якщо і кілька разів за добу дати відповідь на той самий запит, замість погроз/зауважень: "Ви вже вичерпали ліміт звернень і, цієї доби, ми вже з вами співпрацювати не будемо"?

Ответить
  • Свободный Полет
24.01.19 15:28

Дайте мне их за горло подержать. Я думала это любовь, а это Ваша папэроска шкварчала.

Ответить
  • Wonder woman
24.01.19 15:43

Ну замечательная же новость, чего вы. Прямо таки пропитана духом завтрашнего дня, экономическим розвытком и европейскими ценностями.

Ответить
  • Поле чудес
25.01.19 10:44

Первый запрос делаете на полученные + выданные,
второй на только выданные,
третий только на полученные.
Вам же они сами и подсказали как делать. Это уже три запроса.
А запрос "по списку " посылайте хоть каждые 10 минут.Чего бушуете???

Ответить
  • Поле чудес
25.01.19 10:48

Коллеги, не забивайте информационное поле ненужным спором. Сначала внимательно прочитайте и подумайте.
99% поводов для крика отпадут сами собой.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям