Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.02.19
3081 1 Печатать

НБУ надав операторам поштового зв’язку право здійснювати переказ коштів у національній валюті

Нацбанк поширив на операторів поштового зв’язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія) та передбачив можливість надання їм такої ліцензії.

Таке рішення зумовлене введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції", яким встановлено право операторів поштового зв’язку надавати фінансові послуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії Національного банку. Умовою для отримання оператором поштового зв’язку ліцензії на валютний переказ*, є надання ним послуг з переказу коштів у валюті України.

Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв’язку надавати послуги з переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг та збільшенню користувачів таких послуг.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків затверджені постановою Правління НБУ від 29.01.2019 р. № 25 (далі – Постанова № 25).

Постановою № 25 встановлені вимоги до операторів поштового зв’язку в частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.

Постанова № 25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

* відповідно до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам, операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ***
05.02.19 09:36

Теперь смотрим утверждённый перечень операторов почтовой связи. И там кроме УКРПОШТЫ все наши любимые и проверенные Новая почта и др.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям